Fra forbudt-land til må-godt-land

Nye idéer og initiativer skal mødes med positiv nysgerrighed og kommunal opbakning

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Den er farverig og flot. Og den vækker opsigt, vejviseren midt på Kirkepladsen i Frederikshavn.

Men den er vist ikke helt i overensstemmelse med kommunens autoriserede skiltemanual.

Det samme kan man sige om de spraglede flag, som de forretningsdrivende i Danmarksgade Nord hiver ud over gågaden, når solen skinner.

Uautoriseret og lovløst. Men flot og iøjnefaldende.

Og den slags kan vi ligeså godt begynde at vænne os til.

Det er nemlig udtryk for en kulturændring, der stikker dybere end Skibet i vandbassinet på Kirkepladsen.

”Må-godt-land” står der på den medicinflaske, borgmester Birgit Hansen har skruet proppen af og hældt ned over hovederne bag skrivebordene på rådhuset.

Ned gennem systemet breder budskabet sig: Vi møder folk med gode idéer med positiv nysgerrighed og opbakning. Ikke med paragraffer og løftede pegefingre.

Kulturændring

- Vi arbejder målrettet på, at ændre kulturen. Ikke bare på rådhuset men også i handelsstandsforeningerne, i turistbranchen og i erhvervslivet. Det er ikke en blankocheck til at alt kan lade sig gøre. Selvfølgelig ikke. Men det er et signal om, at vi ikke skal skyde noget ned på forhånd, men at ting skal kunne lade sig gøre i Frederikshavn Kommune, siger borgmester Birgit Hansen (S).

For eksempel skal der være plads til midlertidige byrum i centrale områder, der har mistet deres hidtidige funktion og nu venter på at blive aktiveret til noget nyt og andet. Læs: Ørnevejens Skole.

Tre byer som lokomotiv

Budskabet om ”Må-godt-land” er skrevet ind i kommunens udviklingsstrategi, der understreger, at de tre hovedbyer, Frederikshavn, Sæby og Skagen, skal fungere som vækstlokomotiverne for udviklingen af hele kommunen. Det er her størstedelen af kommunens virksomheder og arbejdspladser ligger, og de tre byer skal nutidige, moderne byer, der matcher de ønsker og behov, som yngre generationer efterspørger, hvis den nedadgående demografiske kode skal knækkes.

Fokus er især rettet mod bymidten i de tre hovedbyer, som skal summe af liv og aktivitet.

Skagen og til dels Sæby er de dygtige elever i klassen, mens Frederikshavn er lidt utilpasset og til tider decideret sløv og tillukket.

Især skal de unge have mulighed for at påvirke udviklingen af byerne med deres spontanitet, nysgerrighed og mod.

Skagens bymidte med legepladsen og skaterbanen ved Kappelborg er det gode eksempel på, at det kan lade sig gøre.

Boliger til alle

Såvidt bymidterne. Udbuddet og kvaliteten af boliger skal være med til at tiltrække unge og få yngre familier til at bosætte sig i kommunen.

Her skal der ifølge udviklingsstrategien både være nye, attraktivt beliggende grunde, som unge familier har råd til at betale og eksklusivt beliggende grunde, der har en særlig attraktivitet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden