Detailhandel

Fra Frankrig til vinhandler i Aars

AARS:Halvkoldt og mørkt. Sådan er der i en rigtig vinkælder. På den måde udvikler og holder vinen sig bedst. I "Vinkælderen" på Himmerlandsgade i Aars, der netop har fået ny ejer, er det af gode grunde anderledes. Claus Rost, der har overtaget den lokale vinhandel efter Thomas Skriver, kan i sagens natur ikke præsentere i sine vine i skummel belysning, og kunderne kan heller ikke gå og småfryse i butikken. Så i kælderen er der tværtimod spotlight på flaskerne og passende varme. Mens der således ikke tages specielle hensyn til vinene på reolerne, har Ole Rost derimod fået installeret et specielt skab til opbevaring af bl. a. special-chokolader, som han vil supplere vinsalget med. Akkurat som han gør det med forskellige andre delikatesser, te, kaffe m.v. Ole Rost har nemlig ikke blot kendskab til vin. Han ved også en masse om bl. a. delikatesser. Faktisk har han solgt disse og andre fødevarer til førende franske restauranter. Den nye vinhandler i Aars har i flere år boet i udlandet, nærmere bestemt England og Frankrig. Førstnævnte sted har han bl. a. arbejdet for den danske Netto-kæde, og i Frankrig har kunderne til de fødevareprodukter, han har levet af at sælge, været såkaldte Michelin-restauranter, altså restauranter med én eller flere stjerner i verdens førende restaurant-guide. Det er omkring et års tid siden, den 36-årige Claus Rost vendte hjem til fødebyen Skals, og han har siden arbejdet for en fryser-fabrik i Løgstrup. - For kort tid siden opstod muligheden for at overtage "Vinkælderen" i Aars, og da jeg længe har tænkt på, at det kunne være sjovt at prøve at drive en forretning med vin m.m., slog jeg straks til. Jeg ved godt, at vinhandler generelt har det svært i konkurrencen med især de store supermarkeder, men som privat vinhandler kan jeg i modsætning til disse rådgive kunderne om vin, ligesom vi kan skaffe helt andre og spændende vine end de store supermarkedskæder - ganske enkelt fordi deres indkøb er så store, at det automatisk sier en række små og halvstore vinproducenter fra, siger Claus Rost.