Fra nedtur i Holland til mesterskabsfavorit i Belgien

Den tidligere AaB’er Lasse Nielsen er på vej mod et nyt mesterskab

Lasse Nielsen kan torsdag aften blive kåret som belgisk mester. Foto: Erwin Spek/Scanpix

Lasse Nielsen kan torsdag aften blive kåret som belgisk mester. Foto: Erwin Spek/Scanpix

GENT:Det startede som et mareridt for godt ni måneder siden i Holland, men torsdag kan Lasse Nielsen forvandle det hele til et belgisk eventyr, hvis han bliver mester med sin klub Gent.

Det vil en sejr hjemme over Standard Liege sikre.

I Nielsens første sæson hos NEC Nijmegen i Holland rykkede klubben ud af den bedste række, og den tidligere AaB-forsvarer nåede et karrieremæssigt lavpunkt i 2014 - på trods af, at han var med til at sikre AaB det gode udgangspunkt, der gjorde, at de blev mestre i 2014.

Han undgik dog turen ned i den næstbedste hollandske række, da et lejeophold med den belgiske klub Gent kom i stand, og højst overraskende er klubben, med Lasse Nielsen som fast mand i forsvarskæden, på vej mod det belgiske mesterskab.

- Jeg nævnte faktisk lige for min kæreste, at det er vildt, at man på ni måneder kan gå fra at rykke ned til måske at blive belgisk mester, lyder det fra Lasse Nielsen.

- Det er ret surrealistisk, og det var helt sikkert ikke noget, jeg overvejede, da jeg tog herned. Det er også bare med til at gøre det ekstra sjovt.

I de to foregående sæsoner var Gent sluttet midt i rækken uden for slutspillet om mesterskabet, så det er ikke kun den danske lejesvend, som er overrasket over guldduften.

- De fleste spillere i klubben er vist også godt overraskede, fortæller Lasse Nielsen.

- Men efter vi vandt i Brügge, og Anderlecht samtidig tabte point, så tror jeg lige pludselig, det er gået op for folk, at det virkelig kan lykkes. At vi kan blive mestre.

Gents bedste resultater i ligaen er to andenpladser, hvoraf den ene var i 50’erne, mens den anden kom i successæsonen 2009/2010, hvor det også blev til sejr i pokalturneringen.

Den præstation vil være overgået, hvis mesterskabet kommer i hus.

- Klubben har aldrig i historien vundet det belgiske mesterskab, så det hele summer hernede. Og for mig vil det også være sindssygt, hvis jeg kan kalde mig belgisk mester efter ni måneder hernede, siger den tidligere AaB-spiller.

Han følger stadig med i, hvordan det går de gamle holdkammerater hjemme i Aalborg, men han savner ikke Superligaen.

- Der er flere tilskuere, mere knald på (i Belgien, red.), og der er altså niveauforskel. Det beviste Club Brügge vel også ved at slå tre danske hold i Europa i år, lyder det fra Gent-spilleren.

Holdet fører med fire point ned til Anderlecht og fem til Club Brügge med to runder igen. Dermed har Gent to matchbolde til at sikre sig mesterskabet - den første torsdag mod Standard Liege eller i sidste runde ude mod Anderlecht.

Club Brügge vandt ellers grundspillet, men i slutspillet har Gent ramt topformen og vandt senest ude over netop holdet fra Brügge - blandt andet på en scoring af Lasse Nielsen, mens landsmand Nicklas Pedersen varmede bænken for holdet.

- Spiller for spiller har for eksempel Anderlecht nok nogle bedre individualister, men vores holdånd har gjort forskellen, forklarer Lasse Nielsen om den overraskende succes.

Hans lejeaftale udløber efter sæsonen, og hvad der herefter skal ske for Lasse Nielsen, er endnu uvist. Danskeren kan dog glæde sig over, at NEC Nijmegen har spillet sig tilbage i Æresdivisionen, mens han har været på eventyr.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.