Fra sort til farver

Elever fra Sydvestmors Friskole fik to professionelle kunstnere til at ændre skulpturelle planer

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HVIDBJERG:- Jeg går lige ind og får malingen ud af håret, siger en lyshåret pige, hvis lange hår ufrivilligt har fået gule striber i nakken.

Egentlig var det slet ikke meningen, at den gule farve skulle have indgået i farveskalaen på den skulptur, som eleverne på Sydvestmors Friskole i Hvidbjerg, har brugt mandagen på at lave i skoletiden.

Den model, som de to billedkunstnere, Morten Modig og Jesper Olsen, præsenterede for børnene, da dagens workshop begyndte klokken 9.00, bestod således af flere forbundne sorte rør med to cirkelrunde ender i lyserødt flet.

Men ”skulpturelle ophobninger”, som er den fælles titel på de værker, som elever fra fire af øens skoler skal lave i løbet af denne uge, kan godt bevæge sig i andre retninger i løbet af processen fra model til virkelighed.

- Nogle af børnene var selv begyndt at male med farver, og så holdt vi et møde, hvor vi besluttede, hvordan skulpturerne skulle males, fortæller Morten Modig, som slet ikke har noget imod, at børnene sådan laver om på det hans og kollegaens planer.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.