Fra yderste VM-mandat til EM-nøglespiller

Der er sket meget på to år for William Kvist, som er vokset fra VM-reserve til stamspiller på EM-holdet.

Fra yderste VM-mandat til EM-nøglespiller

William Kvist fik ikke et eneste spilleminut ved VM i Sydafrika for to år siden. Ved EM i Polen og Ukraine er han udset til at få en nøglerolle.

Den centrale midtbanespiller nød stor gavn af at være med til VM-slutrunden i 2010, selv om han ikke kom på banen.

- VM i Sydafrika var en super positiv oplevelse for mig, selv om jeg gerne ville have haft nogle spilleminutter.

- Jeg synes, jeg brugte VM rigtig godt i den forstand, at jeg fik den store oplevelse. Jeg var også lidt yngre dengang, og jeg fik trænet med nogle dygtige spillere over længere tid, forklarer Kvist.

På det tidspunkt var rutinerede kræfter som Christian Poulsen, Martin Jørgensen og Daniel Jensen foran i køen, mens en trippende Kvist pænt måtte tage plads på bænken.

- Vi syntes på det tidspunkt, at der var nogle foran ham på midtbanen. Så han var mere udtaget til gardering som højre back, som han havde spillet en del, forklarer landstræner Morten Olsen i dag om fravalget.

Men William Kvist udnyttede alligevel VM-slutrunden som et springbræt til noget større.

- Jeg fik brugt hele den platform, der bestod i at være blandt verdens bedste, som spillede i turneringen dernede.

- Det tog jeg med hjem til FC København, og det var også der, det tog fart, at jeg spillede central midtbane, husker Kvist.

Før lørdagens EM-kamp mod Holland er Kvist regnet for et af de mest sikre navne på landstræner Morten Olsen taktiktavle. Det føles helt anderledes end for to år siden i Sydafrika.

- Det med at sidde på bænken er nok aldrig så sjovt. Uden for banen eller når vi ikke spillede kamp, havde jeg en fantastisk oplevelse. Det var sådan set også stadigvæk en stor oplevelse at sidde på bænken.

- Men det er klart, at det er noget andet, når man ikke får så mange minutter inde på banen. Så er man ikke lige så meget med i det, mener Kvist.

/ritzau/