Fragilite med nougat og mokkais

Foto: Jens Morten

Foto: Jens Morten

Fragilite roulade 200 g marcipan 200 g æggehvider 300 g flormelis 100 g hasselnøddeflager 500 g nougat 1 dl fløde Fremgangsmåde: 50 gram æggehvider blendes med marcipanen. Resten af æggehviderne piskes stift med flormelis. De stiftpiskede æggehvider vendes sammen med marcipanblandingen. Fragilitemassen bredes ud på en bageplade med bagepapir. Drys med hasselnøddeflager og bag i ovnen i 10 minutter ved 180 grader. Lad fragilitebunden køle af i fem minutter. Læg et stykke bagepapir oven på fragilitebunden og vend den på hovedet, så nøddesiden nu vender nedad. Træk forsigtigt bagepapiret af den side, der nu vender op. Nougat varmes svagt til, det er flydende, og fløde tilsættes. Tag nougat af varmen og rør, indtil det begynder at blive hårdt. Fordel nougatcremen oven på fragilitebunden og rul den sammen som en roulade. Rullen stilles i køleskabet. Mokkais 2,5 æggeblommer 2,5 dl fløde 100 g flormelis en halv vanillestang 200 g kaffebønner 1 dl stærk kaffe 50 g sukker Fremgangsmåde: Kaffebønner kommes i fløden og trækker i køleskabet natten over for at give smag. Sigt kaffebønnerne fra og pisk fløden til let flødeskum. Æggeblommer og flormelis piskes, til det bliver stift og hvidt. Den stærke kaffe koges med sukkeret og vendes i de stiftpiskede æggeblommer. Derefter vendes flødeskummen i, og massen fryses i passende beholder.