Frank Lampard bliver manager for Derby

Den tidligere engelske landsholdsspiller skal de kommende tre år være manager for Championship-klubben.

Frank Lampard har været ekspertkommentator efter karrierestoppet, men nu skal den tidligere Chelsea-spiller være manager for Derby i den næstbedste række. Foto: David Klein/reuters/arkiv/Reuters

Frank Lampard har været ekspertkommentator efter karrierestoppet, men nu skal den tidligere Chelsea-spiller være manager for Derby i den næstbedste række. Foto: David Klein/reuters/arkiv/Reuters

Den tidligere fodboldspiller Frank Lampard bliver manager i Championship-klubben Derby i England.

Det bekræfter Derby på Twitter, hvor klubben også fortæller, at kontrakten med den forhenværende storspiller løber i tre år.

- Jeg har altid ønsket at blive manager for en klub med en stor tradition og historie som Derby, så dette er en stor mulighed, siger Frank Lampard.

- Dette er mit første job som manager, men jeg har arbejdet tæt sammen med nogle af de bedste trænere i verden, og jeg tror på evnerne hos mig selv, teamet omkring mig og ledelsen.

- Jeg ved, at det ikke bliver let - det er det aldrig at lede et fodboldhold, men jeg ser virkelig frem til udfordringen, siger han.

Derby, der vandt det engelske mesterskab i 1972 og 1975, sluttede i den netop overståede sæson som nummer seks i den næstbedste engelske række.

Klubben tabte dernæst med samlet 1-2 til Fulham i den første playoffrunde om oprykning til Premier League.

Frank Lampard afløser Gary Rowett, der for nylig skiftede til et job som manager for Premier League-nedrykkeren Stoke.

39-årige Frank Lampard blev i sin aktive karriere kendt som en ledende skikkelse for Chelsea, hvor han spillede fra 2001 til 2014, efter at han tidligere havde optrådt for blandt andre West Ham.

Han afsluttede karrieren med korte ophold hos Manchester City og New York City FC i USA, inden han i februar sidste år meddelte, at han ville trække sig tilbage.

Frank Lampard spillede 106 landskampe og scorede 29 mål for England fra 1999 til 2014.

Han deltog ved EM i 2004 samt i VM-slutrunderne i 2006, 2010 og 2014.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.