Frank Rijkaard går på frivillig trænerpension

Trods sine kun 51 år har den tidligere Barcelona-træner mistet lysten til at være cheftræner.

Han har været hollandsk landstræner og har ført Barcelona til Champions League-triumf, men nu er trænerkarrieren slut for Frank Rijkaard.

Den 51-årige hollænder har ikke haft et trænerjob, siden han blev fyret som saudiarabisk landstræner for 14 måneder siden, og han er ikke på jagt efter et nyt. Han har ganske enkelt mistet interessen for at stå i spidsen for sit eget hold.

- Som det ser ud nu, bliver jeg ikke cheftræner igen. Jeg har ikke noget ønske om et comeback, siger den tidligere storspiller til fodboldmagasinet Voetbal International.

- Jeg er taknemmelig for alt, hvad jeg har opnået i fodbold, men nu vil jeg hellere beskæftige mig med andre ting, tage ud og se kampe og diskutere dem bagefter. Jeg ønsker ikke at stå på sidelinjen som 60-årig, siger Rijkaard.

Efter en stor spillerkarriere blev han i 1998 indsat som hollandsk landstræner, men trak sig i 2000, da det ikke lykkedes at vinde EM-titlen foran eget publikum.

Derefter blev det et par år i Sparta Rotterdam, inden han overtog FC Barcelona i 2003 og fem år frem.

I den periode blev det til to spanske mesterskaber og Champions League-sejren i 2006, hvor Arsenal blev slået i finalen. Den præstation indbragte ham samme år Uefas udmærkelse som årets træner i europæisk fodbold.

Siden fulgte et engagement i Galatasaray, inden han i 2011 tog til Saudi-Arabien til det job, der efter planen blev hans sidste som cheftræner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.