Frankrig en klasse over dem alle

Kommentar af NORDJYSKES håndboldekspert Anders Thomsen

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

LUSAIL:VM-slutrunden i Qatar sluttede heldigvis med den rigtige vinder.

Frankrig var bare i en klasse for sig. De har hele tiden formået at indstille sig på modstanderen, og så har de nogle stjerner, som hver gang har trukket holdet ud af eventuelle problemer.

Eksempelvis var Thierry Omeyer outstanding i semifinalen mod Spanien, og han lukkede ved dette VM munden på dem, der mente, at han havde sine bedste præstationer bag sig.

Qatar ramte os derimod på sportens ånd, fordi de var styret af penge og ikke nationalfølelse. Det er dog vigtigt at understrege, at de blot har fulgt reglerne.

Sportsligt kipper jeg egentlig med hatten for deres præstation, for jeg havde ikke regnet med, at de kunne nå finalen eller for den sags skyld skabe spænding mod Frankrig.

Egentlig var det godt nok, at Qatar gik så langt, som de gjorde ved VM. Ellers var der måske ikke kommet det samme fokus på at få reglerne ændret, som der nu er kommet.

For Danmarks vedkommende er der bare at sige, at selv om vi nok burde have klaret os bedre i den indledende pulje, så var vi stadig stødt ind i Frankrig i semifinalen. Det tror jeg ikke, vi havde magtet at løse. Vores forsvar og vores målmænd ramte ikke et højt nok niveau til at kunne tøjle den franske offensiv.

Generelt synes jeg ikke, at Danmark kan være tilfreds med en femteplads. Materialet er til mere, men der var for få spillere, der stemplede ind på samme tid. Det blev i perioder for individuelt.

Det var selvfølgelig fint at slutte af med to sejre, men det føles alligevel lidt halvlunkent. Jeg savnede en større glød og ærgerrighed hos de danske spillere.

Slutrunden var den første under Gudmundur Gudmundsson, og det spiller også ind. Han har defineret spillernes roller anderledes, og de forandringer har sat sine spor. Måske var det for mange forandringer på for kort tid.

På den lange bane skal der dog nok komme noget godt ud af det. Jeg er spændt på at følge fortsættelsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Medier: Kendt nordjysk køkkenkæde styrer mod konkurs
Luk