Udland

Frankrig: Fejl at løslade jihadist bag kirkeangreb

Fransk premierminister er åben for et midlertidigt forbud mod udenlandsk finansiering af moskeer i Frankrig.

- Foto: Scanpix/Charly Triballeau

- Foto: Scanpix/Charly Triballeau

Det var en fejl at løslade en 19-årige terrormistænkt mand, som iført fodlænke angreb en kirke i Frankrig tidligere på ugen. En ældre præst blev dræbt ved angrebet.

Indrømmelsen kommer fra den franske premierminister, Manuel Valls, i et interview med avisen Le Monde.

Den 19-årige og en medgerningsmand trængte ind i kirken tirsdag og skar halsen over på præsten Jacques Hamel.

Den 19-årige var terrormistænkt og bar elektronisk fodlænke, mens han ventede på at skulle for retten igen. Han havde siddet fængslet, og anklagemyndigheden havde krævet, at han skulle blive bag tremmer.

Begge gerningsmænd var kendt af politiet.

Både Manuel Valls og indenrigsminister Bernard Cazeneuve har fået kritik for formodede sikkerhedsbrister som har betydet, at myndighederne ikke kunne forhindre tre større terrorangreb i Frankrig i løbet af de seneste 18 måneder.

Oplysningerne om, at den 19-årige gerningsmand var terroranklaget og bar fodlænke, understreger, at dommerne skal tage stilling "sag for sag", siger Manuel Valls i interviewet med Le Monde.

Men dommerne i den specifikke sag skal ikke holdes ansvarlige for denne "terrorhandling", påpeger premierministeren i samme ombæring.

I interviewet med Le Monde siger Valls blandt andet også, at han er åben over for at indføre et midlertidigt forbud mod udenlandsk finansiering af moskeer i Frankrig.

To af de angreb, Frankrig har oplevet i denne måned, er udført af islamister, som har svoret troskab til gruppen Islamisk Stat.

- Jeg er åben for idéen om, at der - i en periode, som vi skal have fastslået - ikke skal være finansiering fra udlandet til byggeri af moskéer, siger Valls.

Han tilføjer, at imamer skal uddannes i Frankrig, "ikke andre steder".

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.