Frankrig forsøger at nedtone EM-ballade

Frankrigs EM-hold nedtoner episode mellem landstræner Laurent Blanc og en spiller efter nederlag til Sverige.

Frankrig forsøger at nedtone EM-ballade

Jo, der var ballade. Men den var ikke så slem, som nogle vil gøre den til.

Sådan lyder udlægningen fra det franske EM-hold, efter at den franske avis L'Equipe har berettet om uenigheder mellem landstræner Laurent Blanc og spilleren Hatem Ben Arfa efter 0-2-nederlaget til Sverige tirsdag.

Torsdag sagde Frankrigs assistenttræner Alain Boghossian på et pressemøde, at de to har talt sammen og er blevet enige om at se fremad.

Ifølge L'Equipe blev midtbanespilleren rasende på Laurent Blanc over at være blevet skiftet ud i anden halvleg af kampen, hvor Frankrig kom videre til EM-kvartfinalerne trods en sløj indsats.

Ifølge avisen tilbød Hatem Ben Arfa at rejse hjem fra EM.

Onsdag erkendte Laurent Blanc, at der havde været dårlig stemning blandt spillerne efter kampen, dog uden direkte at bekræfte konflikten med Hatem Ben Arfa.

- Jo, der var en ophedet stemning i omklædningsrummet efter kampen, men da spillerne havde været i bad, faldt det til ro, sagde Laurent Blanc ifølge nyhedsbureauet dpa.

Frankrig blev for to år siden ramt af en skandale under VM i Sydafrika, da angriberen Nicolas Anelka blev sendt hjem for at have fornærmet den daværende landstræner, Raymond Domenech.

Miseren blev fulgt op af en strejke blandt de franske VM-spillere midt under slutrunden.

Frankrig endte med at ryge ud af VM allerede efter gruppespillet.

/ritzau/