Frankrig øger presset på ikkevaccinerede personer

Frankrig vil give færdigvaccinerede et boosterstik en måned tidligere end før på grund af omikronvarianten.

Frankrig vil fra januar mindske perioden mellem anden og tredje covid-19-dosis til fire måneder på grund af omikronvarianten.

Det er en måned tidligere end nu.

Det meddeler premierminister Jean Castex fredag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Regeringen vil desuden fra det nye år indføre en regel om, at kun færdigvaccinerede kan få adgang til restauranter eller anvende offentlig transportmidler på længere rejser.

Under de nuværende regler er en nylig negativ test tilstrækkelig, hvis en person ikke er vaccineret.

- Vi kan ikke tillade, at nogle få franskmænds afvisning af vacciner påvirker livet i hele landet, siger Jean Castex i en tv-transmitteret tale fredag.

Torsdag annoncerede premierministeren et delvist indrejseforbud for personer fra Storbritannien. Han begrundede det med omikronvariantens hastige fremmarch på de britiske øer.

Fra lørdag vil det være forbudt at rejse til Frankrig fra Storbritannien, medmindre man er fransk statsborger, har en fransk partner eller har permanent opholdstilladelse i Frankrig.

Jean Castex sammenligner den tilsyneladende meget smitsomme omikronvariant med et lynnedslag, der har ramt hele Europa. Han forventer, at den fra begyndelsen af 2022 vil være den dominerende variant på kontinentet.

/ritzau/