Frankrig: Putin kommer kun med en masse snak om Syrien

- Rusland bør komme med rigtige offensive - ikke "medieoffensiver", siger Frankrigs udenrigsminister.

Udland 29. september 2015 18:24 - Opdateret 29. september 2015 22:08

Frankrigs udenrigsminister langede tirsdag kraftigt ud efter Rusland under FN's Generalforsamling i New York, hvor han erklærede, at Moskva blot kommer med "en masse snak om Syrien".

- Hvis Rusland virkelig ønsker at vise, hvad der er dets virkelige hensigter i Syrien, så skulle det indstille "medieoffensiven" og i stedet gennemføre virkelige offensiver, siger Laurent Fabius.

- Man er nødt til at se på, hvem der gør hvad, siger Fabius og nævner en lang række lande, som har slået til mod Islamisk Stat, mens "russerne intet har gjort".

- Hvis man er i mod terroristerne, så er det ikke unormalt at slå til mod terroristerne, siger han.

Frankrig bombede søndag for første gang Islamisk Stat (IS) i Syrien. Hidtil havde Frankrig - ligesom Danmark - kun bidraget til kampen mod IS med kampfly i Irak, da den irakiske regering har efterspurgt militær støtte.

Rusland forsøger at tage teten som problemknuser i Syrien med et forslag om en international koalitionsstyrke, der skal bekæmpe gruppen Islamisk Stat, som hærger i blandt andet Syrien og Irak.

Frankrigs præsident, François Hollande, støtter forslaget fra den ellers internationalt isolerede russiske præsident, Vladimir Putin.

- En sådan koalition er mulig, ønskværdig og nødvendig, men den skal være solidt funderet, sagde Hollande i sin tale ved FN's Generalforsamling mandag.

Frankrig vil dog ligesom USA ikke acceptere russernes krav om, at Syriens præsident skal blive siddende på magten.

/ritzau/AFP

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...