Udland

Frankrig satser på rige patrioter

Rige franske forretningsfolk er patrioter og flygter ikke til skattely i London, mener regeringen i Paris.

Frankrig satser på rige patrioter

Den socialistiske regering i Paris føler sig overbevist om, at en skat på 75 procent af årsindtægter over en million euro ikke skræmmer velstillede væk.

Det siger Frankrigs europaminister, Bernard Cazeneuve, efter at den britiske premierminister, David Cameron, har inviteret skatteplagede franskmænd til Storbritannien "på den røde løber".

- Det, jeg kan sige til erklæringen fra den britiske premierminister, er, at der er franske ledere, som er patrioter. Der er en række tiltag, vi indfører til gavn for erhvervslivet, siger europaministeren.

- Tiltag, som vil støtte investeringer og opmuntre virksomheder til at blive i Frankrig, tilføjer han over for tv-stationen Canal Plus.

Det var mandag, at Cameron sagde, at Storbritannien er klar til at åbne sine døre for franske skatteflygtninge, som vil væk fra regeringens bebudede plan om beskatning af 75 procent af indtægter over en million euro - eller omkring 7,5 millioner kroner.

- Når Frankrig fastsætter en indkomstskat på 75 procent, så ruller vi den røde løber ud, og vi byder fransk erhvervsliv velkommen, sagde han og tilføjede, at franske tilflyttere så vil være med til at betale for skoler og offentlige ydelser i Storbritannien.

/ritzau/AFP