Sæby

Frankrig skriver teksten til international bededag På fredag beder kvinder kloden rundt i 24 timer

Billedet, der i år symboliserer kvindernes internationale bededag.

Billedet, der i år symboliserer kvindernes internationale bededag.

SÆBY:Der er åbne døre, når der på fredag den 1. marts kl. 14.30 indbydes til Kvindernes Internationale Bededag i Sæby Baptistkirke - arrangeret af Folkekirken og Baptistkirken i Sæby.

Åbne døre, fordi alle er hjerteligt velkomne, uanset hvilken kirke, de tilhører – også hvis det slet ikke tilhører nogen bestemt kirke eller kommer i kirke. Arrangementet er nemlig en del af et verdensomspændende fællesskab.

I år har kvinder fra alle Frankrigs forskellige kirkesamfund i fællesskab udarbejdet et gudstjenesteforslag, der den 1. marts bruges i mere end 170 lande kloden rundt.

Den første fredag i marts fejres Kvindernes Internationale Bededag nemlig. Den begynder på Vestsamoa i Stillehavet og derefter samles mennesker verden over i døgnets løb. Den sidste samling finder sted på øen Amerikansk Samoa – også i Stillehavet.

Temaet er: ”Jeg var fremmed, og I tog imod mig”. Denne udfordring ønsker kvinderne i Frankrig at gøre tydelig for alle. Frankrig og Danmark har mange lighedspunkter. Begge lande taget imod et stort antal fremmede, men Frankrig dog langt flere end Danmark, fordi det har haft mange kolonier. Og fra disse kolonilande søger mange naturligt nok til Frankrig, men problemerne med manglende arbejde, gør dem ofte uønskede.

På Bededagen sidste år blev der indsamlet i alt kr. 99.575,50 ind i Danmark. Dette års indsamling går til et værested for børn i Polen og et børnehus for kræftsyge børn i Israel, og de tre lande - som i denne sammenhæng er partnerlande med Danmark - nemlig Litauen, Ukraine og Malawi vil også få hver en lille andel af indsamlingen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.