Udland

Frankrig: Syrisk fredskonference finder sted til juli

Fransk udenrigsminister vurderer, at fredskonferencen om Syrien først vil finde sted til juli.

Frankrig: Syrisk fredskonference finder sted til juli

Fredskonferencen, der skal forsøge at gøre en ende på borgerkrigen i Syrien, ser ud til at have lange udsigter.

Den franske udenrigsminister, Laurent Fabius, siger søndag, at han forventer, at fredskonferencen først bliver holdt til juli.

- Efter min mening er Geneve den sidste mulighed. Jeg håber, at den vil finde sted. Jeg tror, den vil finde sted i juli, sagde Laurent Fabius til fransk radio og tv, efter at flere journalister havde udtalt, at fredskonferencen muligvis blev udskudt.

Den britiske avis The Guardian har tidligere skrevet, at Ruslands beslutning om at forsyne regimet i Damaskus med flere våben, samt den syriske oppositions afvisning af at deltage i konferencen, er hovedårsagerne til den ventede udskydelse.

Rusland og USA har taget initiativ til at forsøge at samle aktørerne i konflikten sammen med en række andre lande i Geneve i Schweiz i begyndelsen af juni.

Et formøde mellem de to stormagter samt FN er planlagt til 5. juni for at sætte skub i forberedelserne til den internationale konference, sagde en talsmand for FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, torsdag.

Rusland og USA, der på intet tidspunkt i den over to år lange konflikt har været i stand til at finde fælles fodslag i forsøget på at standse krigen, håber på, at den internationale konference i det mindste kan dæmpe volden, skriver The Guardian.

Men Ruslands insisteren på at forsyne styret i Syrien med våben samt den syriske oppositions modvilje mod at møde op til forhandlingerne betyder, at det er så godt som sikkert, at fredsforhandlingerne bliver udskudt til juli eller august.

George Sabra, leder af oppositionen i Syrien, nægter at deltage i forhandlinger, så længe drabene på civile fortsætter.

Derfor forventer diplomater, at forhandlingerne tidligst vil begynde i næste måned eller i august, skriver avisen.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.