Udland

Frankrig trækker sine første soldater ud af Mali

Det første hold franske soldater er kaldt hjem fra den vestafrikanske nation. De har været der siden januar.

Frankrig trækker sine første soldater ud af Mali

Frankrig har trukket sit første hold soldater hjem fra det uroplagede Mali i Vestafrika, oplyser den franske hær tirsdag.

Tilbagetrækningen er den første i en planlagt række af hjemsendelser. Efter planen vil Frankrig reducere sine tropper i Mali, så de nuværende 4000 udsendte soldater skrumper ind til 2000 i juli - og kommer helt ned på 1000 ved årets udgang.

En talsmand fra den franske hær oplyser, at omkring 100 soldater er blevet trukket ud af Mali tirsdag og i stedet sendt til Cypern, hvor de skal opholde sig, indtil de skal tilbage til Frankrig.

Frankrig gik ind i Mali den 11. januar for at hjælpe de maliske regeringsstyrker med at fordrive bevæbnede islamistiske oprørsgrupper ud af det nordlige Mali.

Islamisterne havde inden da kontrolleret store dele af området i næsten et år.

En af udfordringerne har været at sikre området omkring den nordlige by Gao, hvor de franske styrker ifølge den franske regering har kæmpet "ansigt til ansigt" med islamisterne.

Det er, siden styrkerne blev sat ind i det afrikanske land, lykkedes den fransk-ledede offensiv at fortrænge islamisterne fra de byer, som de erobrede i 2012.

Men de franske og afrikanske styrker, der opererer i Mali, har gentagne gange været udsat for selvmordsbomber og angreb i de områder, som er blevet generobret.

Storbritannien har bidraget med to C-17 transportfly som støtte for den franske indsats, og Danmark har sendt et Hercules-transportfly.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.