Frankrig vil tilbyde ekstra vaccinestik til ældre og sårbare

Fra september vil ældre og sårbare blive tilbudt et tredje vaccinestik i Frankrig, siger Emmanuel Macron.

Præsident Emmanuel Macron vil tilbyde franskmændene et tredje vaccinestik fra september (Arkivfoto).

Præsident Emmanuel Macron vil tilbyde franskmændene et tredje vaccinestik fra september (Arkivfoto).

PARIS:Frankrig er klar til at tilbyde et ekstra stik med coronavaccine til ældre og sårbare allerede fra næste måned.

Det siger landets præsident, Emmanuel Macron.

- Ja, vi får formentlig brug for en tredje dosis. Ikke til alle lige med det samme, men særligt til de ældre og sårbare, siger præsidenten i en ud af en række videoer om den franske vaccineudrulning.

Det tredje vaccinestik skal være med til at bekæmpe særligt smitsomme coronavarianter - herunder Delta-varianten, der dominerer i mange lande.

Også Storbritannien har planer om at gå i gang med at uddele ekstra vaccinestik. Ifølge avisen The Telegraph vil færdigvaccinerede personer over 50 år fra september blive tilbudt et tredje stik i Storbritannien.

Mens flere lande er på vej mod at uddele ekstra stik, er der fortsat mange lande, der er væsentligt længere bagud i deres vaccineudrulning.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) opfordrer da også lande til at vente med at uddele ekstra stik, indtil der er bedre styr på udrulningen globalt.

- Jeg forstår bekymringen fra alle regeringer i forhold til at beskytte deres befolkning mod Delta-varianten. Men vi kan ikke acceptere, at lande, der allerede har brugt det meste af verdens vaccineforsyning, bruger endnu mere, mens verdens mest sårbare befolkning fortsat ikke er beskyttet.

- Vi bliver nødt til i stedet at fokusere på at få dem, som er mest udsatte og mest i risiko for et slemt sygdomsforløb og dødsfald, vaccineret med deres to skud, sagde WHO-chef Tedros Adhanom Ghebreyesus onsdag.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.