Udland

Frankrig vil vente på FN-inspektørers Syrien-rapport

Den franske præsident vil vente på FN's undersøgelser før en eventuelt militæraktion i Syrien.

Frankrig vil vente på FN-inspektørers Syrien-rapport

Den franske præsident François Hollande vil vente med et militært angreb mod Syrien, til FN-inspektørerne i landet er færdige med deres undersøgelse af det formodede giftgasangreb i sidste måned.

- Vi afventer inspektørernes rapport, ligesom vi afventer den amerikanske kongres, siger François Hollande på et pressemøde efter G20-mødet i Sankt Petersborg.

Det kan vare flere uger, før FN's inspektører i Syrien er færdige med deres undersøgelser i landet. Indtil da, vil den franske præsident altså ikke tage nogen endelig beslutning om en eventuel fransk deltagelse i en militær aktion.

Frankrig har ellers sammen med USA presset på for at sætte et militært angreb ind i Syrien for at straffe den syriske leder, Bashar al-Assad.

Præsident Hollande er da også parat til at samle en gruppe af lande, som er stemt for et sådant angreb uden om FN, selvom et klart FN-mandat er at foretrække, lyder det fra Hollande.

- I så fald skal der dannes en bred koalition blandt de lande, som ikke accepterer, at et regime bruger kemiske våben, siger François Hollande.

En militær aktion i Syrien vil udelukkende være rettet mod militære mål for at minimere civile tab i den syriske befolkning, siger François Hollande.

- Hvis vi ikke besvarer angrebet, vil det betyde, at en diktator kan massakrere næsten 1500 mennesker heriblandt mange børn uden at blive straffet for sine handlinger, siger Hollande.

Han understreger samtidig, at et angreb mod Syrien ikke sættes ind for at vælte den syriske leder Assad, men for at skubbe på for at nå frem til en politisk løsning.

Der var dog ikke enighed blandt G20-lederne om, hvad der i sidste måned førte til, at de næsten 1500 syrere mistede livet.

Selvom de er enige om, at der er blevet brugt giftgas i Syrien, kunne lederne derimod ikke blive enige om, hvem der stod bag angrebet i sidste måned, siger François Hollande.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.