Frankrigs katolske kirke sælger ejendomme for at betale ofre

Frankrigs katolske kirke har lagt plan for erstatning til ofre, efter at rapport om misbrug udkom i oktober.

Eric de Moulins-Beaufort (i midten), der står i spidsen for sammenslutningen af biskopper i Frankrig, har mandag præsenteret den katolske kirkes plan for at betale erstatning til ofre.

Eric de Moulins-Beaufort (i midten), der står i spidsen for sammenslutningen af biskopper i Frankrig, har mandag præsenteret den katolske kirkes plan for at betale erstatning til ofre.

LOURDES:Den katolske kirke i Frankrig er klar til at sælge nogle af sine ejendomme og optage lån for at kunne betale erstatning til ofre for seksuelle overgreb.

Det er biskopper fra kirken mandag blevet enige om.

Kirken har været under stigende pres for at give erstatning til ofre for omfattende misbrug i perioden fra 1950'erne og frem til 2020.

En rapport konkluderede i sidste måned, at omkring 216.000 børn og unge er blevet misbrugt af præster i den franske katolske kirke.

Medregnes andre ansatte i kirken og misbrug på katolske skoler, er antallet oppe på 330.000 misbrugte i løbet af de 70 år.

I forbindelse med rapporten blev kirken opfordret til at kompensere ofrene ud af egen lomme - i stedet for eksempelvis via donationer.

Det vil nu blandt andet ske "ved at sælge ejendomme, der er ejet af sammenslutningen af biskopper (CEF) i Frankrig og bispedømmet". Det siger Eric de Moulins-Beaufort, der står i spidsen for CEF.

Overgrebene i den franske katolske kirke skal være blevet begået af mellem 2900 og 3200 præster i løbet af de omkring 70 år.

Af rapporten, der udkom i begyndelsen af oktober, fremgik det, at et "slør af stilhed" har beskyttet præstestanden i løbet af de mange år. Undersøgelsen kaldte misbrug af mindreårige for et "omfattende fænomen" i kirken.

Jean-Marc Sauve, som er leder af kommissionen bag rapporten, sagde dengang, at problemet stadig er til stede.

- Disse tal er mere end bekymrende. De er belastende, og der bliver nødt til at komme en reaktion. Indtil de tidlige 00'ere viste den katolske kirke en omfattende og endda ondsindet ligegyldighed over for ofrene, lød det.

Den 2500 sider lange rapport konkluderede, at "langt størstedelen" af ofrene var drenge, inden de var nået i puberteten. Det tilføjes desuden, at drengene kommer fra en lang række forskellige sociale baggrunde.

Også i flere andre lande er der de seneste år blevet afsløret omfattende misbrug af mindreårige i katolske kirker.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.