Frans Nielsen ser frem til ny rolle i Detroit Red Wings

Danskeren skal ikke nødvendigvis score så mange point som før, men han kan hjælpe sit nye hold på andre måder.

NHL: Stanley Cup Playoffs-New York Islanders at Tampa Bay Lightning Foto: Scanpix/Kim Klement

NHL: Stanley Cup Playoffs-New York Islanders at Tampa Bay Lightning Foto: Scanpix/Kim Klement

Den danske ishockeyspiller Frans Nielsen var den første dansker på isen i verdens bedste ishockeyliga, NHL.

Og med sit skifte fra hjerteklubben New York Islanders, hvor Nielsen har spillet i ti sæsoner, bliver centeren den bedst tjenende dansker i NHL.

Nielsens nye klub er Detroit Red Wings, og Frans Nielsen kan se frem til at repræsentere klubben fra bilbyen i de kommende seks år.

Danskeren ser frem til de nye udfordringer, hvor han efter alt at dømme vil få en anden rolle end på sit tidligere hold.

- Man vil altid gerne blive bedre, selv om jeg føler, at jeg er en spiller, man kan stole på. Jeg kan spille begge veje, og jeg er god i powerplay. Måske bliver det ikke til så mange point, som jeg har været vant til, men jeg kan hjælpe holdet på andre måder, siger han.

- Jeg kan særligt hjælpe ved, at vi bliver effektive til at lukke modstanderne ned og hjælpe holdet i powerplay, siger danskeren.

Frans Nielsen blev draftet af New York Islanders i tredje runde af NHL-draften i 2002, og danskeren var den spiller i truppen, der havde været længst tid i New York-klubben.

- New York gav mig et rigtig godt tilbud og for at være ærlig, så er det en af de sværeste beslutninger i mit liv. Jeg tror, at jeg har været hos Islanders i så lang tid, at jeg havde lyst til at prøve noget nyt, siger danskeren til nhl.com.

Efter at New York Islanders røg ud af slutspillet tidligere på året, sagde Nielsen, at han ikke kunne se sig selv i andre klubber.

Men Detroit fik lokket danskeren væk fra hjerteklubben og har givet ham en kontrakt, der gør ham til den bedst betalte danske ishockeyspiller. Nielsen tjener 5,25 millioner dollar om året.

- Jeg har lyst til at se nye mennesker, nye trænere og blive en bedre spiller, selv om jeg er ældre nu. Det her var en god mulighed for mig, siger 32-årige Frans Nielsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.