Udland

Fransk al-Qaeda-leder anholdt i Pakistan

En fransk militant med forbindelse til 11. september-angrebene i USA er anholdt i Pakistan.

Fransk al-Qaeda-leder anholdt i Pakistan

En fransk militant, der betegnes som en al-Qaeda-leder med forbindelser til terrorangrebene i USA den 11. september 2001, er blevet fanget i Pakistan, oplyser myndighederne i Islamabad.

Naamen Meziche blev tilbageholdt på baggrund af oplysninger fra sheik Younis al-Mauritani, der som ledende medlem af al-Qaeda blev anholdt sidste år, hvor han havde ordrer til at slå til mod økonomiske interesser i USA, Europa og Australien.

En vestlig terrorekspert siger, at Meziche blev anholdt sidst i maj nær Quetta, som er hovedstad i Baluchistan-provinsen ved grænsen til Iran. Han var angiveligt på vej til Pakistans klanområde nær den afghanske grænse.

Pakistanske agenter gennemførte operationen på et tidspunkt, hvor Pakistan er under massivt amerikanske pres for at slå hårdere ned på al-Qaeda og andre militante islamister.

USA's forsvarsminister, Leon Panetta, sage for nylig, at USA er ved at miste tålmodigheden med Pakistan, da militante grupper har sikre opholdssteder i landet.

Hans skarpe udsagn var noget af den klareste og mest direkte tale, som en højtstående amerikansk politiker har brugt om det anstrengte forhold mellem USA og Pakistan.

USA ønsker ikke mindst, at Pakistan skal jage Haqqani-gruppen, som er tæt knyttet til Taliban og al-Qaeda i Afghanistan.

Meziche er født i 1970 og har en algerisk baggrund. Han var knyttet til den Hamburg-celle, som gennemførte 11. september-terroranslagene i USA.

/ritzau/AFP