Fransk anklager: Mistænkt indrømmer museums-drab

En 29-årig franskmand tilstår tilsyneladende, at han begik drab på fire personer i Bruxelles i sidste uge.

En 29-årig franskmand, der mistænkes for at stå bag drabene på fire personer på det jødiske museum i den belgiske hovedstad Bruxelles for en uge siden, tilstår angiveligt at have begået drabene i en video, han har optaget af sig selv.

Det siger Francois Molins, der er anklager i den franske hovedstad Paris, på et pressemøde. I videoen fremviser den mistænkte tilsyneladende også de våben, han brugte ved angrebet.

Francois Molins siger samtidig, at den mistænkte har tilbragt over et år i Syrien, hvor det siges, han har kæmpet på oprørernes side i den syriske borgerkrig.

Den 29-årige mand blev anholdt søndag i den sydfranske havneby Marseille, da han ankom med bus fra Amsterdam via Bruxelles.

Manden er nu varetægtsfængslet, sigtet for blandt andet drab og drabsforsøg i forbindelse med terrorvirksomhed. Ifølge AFP stammer manden fra Roubaix i det nordlige Frankrig.

Lørdag i sidste uge gik en mand ind på museet i Bruxelles, og offentliggjorte videooptagelser viste ham tage en Kalasjnikov ud af sin taske og åbne ild mod sine ofre - et israelsk par, en fransk kvinde og en ung belgier - gennem en dør.

Tre blev dræbt på stedet, mens et fjerde offer blev alvorligt såret ved angrebet og døde dagen efter af sine kvæstelser.

Siden har politiet arbejdet på højtryk for at finde gerningsmanden, der udførte angrebet målrettet og roligt, hvorefter han forlod gerningsstedet til fods.

Ifølge AFP er den 29-årige mistænkte blevet afhørt af den franske efterretningstjeneste DGSI.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.