Fransk bilproducent forlader Iran af frygt for sanktioner

To konsortier, der skulle sælge franske biler i Iran, suspenderes af bilproducenten PSA.

To konsortier, der skulle sælge Peugeot- og Citroén-biler i Iran, bliver suspenderet af PSA-gruppen, der er den franske bilproducent bag mærkerne. Foto: Atta Kenare/Ritzau Scanpix

To konsortier, der skulle sælge Peugeot- og Citroén-biler i Iran, bliver suspenderet af PSA-gruppen, der er den franske bilproducent bag mærkerne. Foto: Atta Kenare/Ritzau Scanpix

Amerikanske sanktioner får den franske bilproducent PSA til at trække stikke fra to konsortier i Iran, der skulle sælge producentens biler. Det oplyser PSA i en meddelelse.

- Efter USA's udtræden fra JCPOA (Aftalen om Irans atomprogram, red.) blev annonceret 8. maj har PSA-gruppen påbegyndt en suspendering af dets konsortiers aktiviteter for at kunne overholde amerikansk lovgivning 6. august 2018.

- Med den franske regerings støtte har PSA-gruppen taget kontakt til amerikanske myndigheder for at få dem til at overveje en undtagelse.

De to konsortier havde det formål at sælge biler med to af PSA's mærke Citroën og Peugeot. Derudover er PSA også indehaver af mærkerne Opel og Vauxhall.

Atomaftalen med Iran blev oprindeligt indgået med de fem permanente medlemmer af FN's Sikkerhedsråd, Tyskland og EU samt Iran. Aftalen løftede en række økonomiske sanktioner mod Iran i bytte for en overvågning og begrænsning af landet atomprogram.

I maj meddelte USA's præsident, Donald Trump, at USA træder ud af aftalen og genindfører en række økonomiske sanktioner mod Iran.

Tidligere har det franske olie- og gasselskab Total, det danske shippingselskab Mærsk, det tyske forsikringsselskab Allianz, teknologikoncernen General Electics og andre større selskaber annonceret, at de enten trækker sig eller skruer kraftigt ned for deres aktiviteter i Iran.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.