Fransk flugtkonge er anholdt efter tre måneder på fri fod

Politiet har anholdt en fransk topgangster, der for tre måneder siden flygtede fra et fængsel i helikopter.

1. juli 2018 flygtede gangsteren Redoine Faid fra et fransk fængsel i helikopter. På billedet ses den efterladte helikopter, som politiet fandt i Gonesse nord for Paris. Foto: Geoffroy Van Der Hasselt/arkiv/Ritzau Scanpix

1. juli 2018 flygtede gangsteren Redoine Faid fra et fransk fængsel i helikopter. På billedet ses den efterladte helikopter, som politiet fandt i Gonesse nord for Paris. Foto: Geoffroy Van Der Hasselt/arkiv/Ritzau Scanpix

Den franske flugtkonge Redoine Faid er blevet anholdt i det nordlige Frankrig efter tre måneder på fri fod.

Det oplyser kilder med kendskab til sagen tidligt onsdag morgen til nyhedsbureauet AFP.

1. juli flygtede den berygtede gangster på spektakulær vis fra et fængsel i Reau nær Paris. Her blev han hentet af to medsammensvorne, der landede i fængselsgården i en kapret helikopter.

Siden da har den 46-årige Redoine Faid været en af Frankrigs mest eftersøgte mænd.

Umiddelbart efter flugten blev en kæmpe menneskejagt indledt, hvor omkring 2900 politifolk deltog.

Der er siden nedsat en særlig gruppe med 100 politifolk, som udelukkende leder efter den mangeårige kriminelle Faid, der i 2010 blev idømt 25 års fængsel for et mislykket røveri i 2010. En politikvinde blev dræbt i forbindelse med forbrydelsen.

I slutningen af juli var politiet sekunder fra at fange den berygtede gangster, som dog endte med at undslippe.

Men natten til onsdag havde politiet heldet med sig i byen Creil i det nordlige Frankrig, hvor Redoine Faid efter tre måneders flugt blev anholdt.

Sammen med ham er også tre andre mænd blevet anholdt, herunder hans bror.

Redoine Faid har flere gange bevist sit værd som flugtkonge, hvorved han er blevet et kendt navn både i og uden for Frankrig.

I 2013 flygtede han ligeledes fra et fængsel og var på fri fod i seks uger. Dengang sprængte han sig ud af fængslet og brugte fangevogtere som menneskeskjolde.

I et interview med magasinet Point har han engang sagt, at han har set den amerikanske gangsterfilm "Heat" syv gange i biografen og hundredvis af gange på dvd.

Ved en filmfestival i Paris kontaktede han engang filmens instruktør, Michael Mann, og sagde: - Du var min tekniske rådgiver.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.