Fransk forbindelse finter forsvarene

Hvert sjette deltagende hold til Nørhalne Cup er norske. Et af dem er Norsk Fotballakademi, der satser på samba-fodbold. I spidsen står franske Thierry Kopp

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

JAMMERBUGT:Der er 10 minutter til kampstart på bane 2 i Nørhalne. Opvarmningen er i gang for U11-drengene fra Norsk Fotballakademi (NFA), som er fra Oslo.

En skaldet mand med fast blik kaster bolden til drengene, der sparker den hårdt tilbage i favnen på ham og skynder sig bag i køen, forfulgt af højlydte norske gloser. Kort efter øves der kampsituationer, hvor to-tre mand hele tiden er på nakken af boldholderen.

Manden hedder Thierry Kopp, fortæller han. Det er ham, der startede NFA, som er et af de mange norske hold, der gæster Nørhalne Cup i år.

I Norge spilles der mest fysisk fodbold uden meget teknik. Det vil Thierry Kopp lave om på. Han er tidligere professionel fodboldspiller og vil udvikle intelligente spillere med overblik og god teknik, som kan holde på bolden.

NFA avler landsholdsspillere

Ambitionerne er høje. NFA startede i 2005, og siden da er syv spillere kommet videre til U16 og U17-landsholdene, oplyser Thierry Kopp.

- Der er ingen grund til, at den næste Ronaldo ikke skulle komme fra Norge. Det handler udelukkende om filosofi og fodboldopdragelse og har intet med gener at gøre, siger Thierry Kopp med stor overbevisning, mens sveden hagler af ham. Solen bager fra en skyfri himmel.

Sidste år vandt NFA’s U10-drenge deres række til Nørhalne Cup. Flere af spillerne fra vinderholdet er atter med og U11-drengene klarer sig godt. De har storsejret i de sidste to kampe over Allingås (Sverige) og Southwest Soccer Academy (England) og har en samlet målscore på 16-7. De mangler endnu tre kampe.

Videre til turnering i England

Målet for årets Nørhalne Cup er dog mest at være med og møde andre spillere på højt niveau. Det er vigtigt for Thierry Kopp, at hans hold kommer udenfor Norges. Holdet var i Portugal i påsken og skal også til turnering i England inden sommerferien.

- Vi er nødt til at rejse. Hjemme møder vi hele tiden de samme hold. Det udvikler os ikke nok. Det sker, når vi møder hård modstand fra gode klubber i udlandet, siger Thierry Kopp, inden han haster videre.

Ved redaktionens slutning fredag havde NFA vundet to af deres fire kampe. Nørhalne Cup startede onsdag og slutter søndag. 482 hold fra 14 nationer er med.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden