Fransk og tysk er lige så vigtigt som engelsk

Hjørring Gymnasium og HF Kursus var fredag vært for en sprogdag, der sætter punktum for det regionale udviklingsprojekt ”Fortsæt med sprog”

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HJØRRING:Tysk eller fransk? Det er fortsættersprog, når eleverne i folkeskolen skal vælge fag i gymnasiet. De to sprog har gymnasierne i Brønderslev, Nørresundby og Hjørring haft fokus på det sidste års tid. Fredag sluttede projektet ”Fortsæt med sprog” med en sprogdag for 82 folkeskoleelever fra fire folkeskoler talte fransk og tysk.

Det er Region Nordjyllands uddannelsespulje, der har givet tilskud til udviklingsprojektet, for at folkeskole og gymnasier skal blive klogere på hinanden. Det sidste års tid har lærere fra de to skoleformer sammen undervist i fagene tysk og fransk i 9. og 10. klasse.

- Så snart vi skal udenfor vores lands grænser, er vi afhængige af at kunne tale et andet sprog. Engelsk er det sprog, som vi forventer, at alle taler i et eller andet omfang, men det er faktisk langt fra nok til at begå sig. Både tysk og fransk er utroligt vigtige i den europæiske virkelighed, og der er steder, hvor det er de sprog, der er langt vigtigere end engelsk for at nå helt ind til folk, vi gerne vil tale med, sagde Hjørring Gymnasiums rektor Elsbeth Austin, da hun bød velkommen til eleverne, der havde syv lærere med.

Sprogdagen bestod af foredrag og workshops, hvor såvel nogle af gymnasiets elever var inde som sprogassistenter og sprogstuderende fra Aalborg Universitet deltog.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.