Fransk politi indkalder forstærkning før højrisikokamp

1500 betjente skal sørge for ro og orden i EM-kampen mellem Tyrkiet og Kroatien søndag eftermiddag.

Foto: Leon Neal/AFP

Foto: Leon Neal/AFP

Paris: Urolighederne før, under og efter Englands EM-kamp mod Rusland får fransk politi til at sætte ekstra kræfter ind for at undgå, at lignende scener kommer til at udspille sig i Paris søndag eftermiddag.

Politiet meddeler, at beredskabet til kampen mellem Tyrkiet og Kroatien på Parc des Princes i den franske hovedstad er blevet styrket, så 1500 betjente vil være på plads til opgøret, der bliver betragtet som en højrisikokamp.

- Alarmberedskabet er forhøjet, siger Paris’ politis talskvinde Johanna Primevert ifølge nyhedsbureauet AFP.

En engelsk fodboldfan er rapporteret i kritisk tilstand efter optøjerne i Marseille lørdag, hvor flere end 30 mennesker kom til skade.

Balladen bliver betegnet som det værste, der er set ved en international fodboldturnering siden EM i Vesttyskland i 1988.

Ved den lejlighed var der voldsomme uroligheder i Düsseldorf, hvor England og Holland skulle møde hinanden i en indledende gruppekamp.

Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, har åbnet en sag mod Rusland efter lørdagens begivenheder i Marseille, og Ruslands sportsminister, Vitaly Mutko, sagde tidligere søndag, at han forventede en straf.

- Vi får en bøde fra Uefa, som jeg forstår det. Vi opførte os ikke korrekt, sagde Vitaly Mutko ifølge nyhedsbureauet Reuters til R-Sport.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.