Udland

Fransk radiostation viser foto af død terrorleder

Fransk radiostation har lagt et foto, der hævdes at være liget af terrorlederen Belmokhtar, på sin hjemmeside.

Fransk radiostation viser foto af død terrorleder

Forlydender om drabet på den nordafrikanske al-Qaeda-leder, Mokhtar Belmokhtar, er endnu ikke bekræftet af andre end militæret i Tchad.

Men nu har den franske radiostation RF1 lagt et foto, der angiveligt forestiller liget af Belmokhtar, på sin hjemmeside.

Billedet er taget med en mobiltelefon, og fotografen skulle ifølge radiostationen være en soldat fra Tchad i det nordlige Mali.

Militæret i Tchad, der fører an i offensiven mod islamisterne i Mali, bekræfter, at fotoet viser Belmokhtars blodige ansigt.

I weekenden kom det frem, at terrorlederen var blevet dræbt under et fransk luftangreb i Ifoghas-bjergene lørdag.

Det internationale samfund har reageret med tilbageholdenhed på meldingerne om Belmokhtars død, og det franske forsvar sagde mandag, at der ikke er nogen beviser på, at han er dræbt.

Den enøjede islamist stod bag terrorangrebet på gasanlægget i In Aménas i Algeriet i januar, hvor 60 mennesker blev dræbt, heriblandt 37 udlændinge.

Tchads præsident, Idriss Déby Itno, gentog mandag, at landets militære styrker havde dræbt både Belmokhtar og en anden al-Qaeda-leder, Abou Zeid.

- To terrorledere, Abou Zeid og Mokhtar Belmokhtar, blev dræbt i kampe mellem tchadiske styrker og islamister i det nordlige Mali mellem 22. februar og 2. marts, sagde Deby i en tale på nationalt tv.

Belmokhtar, der stammer fra Algeriet, brød for få uger siden med den nordafrikanske gren af al-Qaeda for at danne gruppen "Vi, der underskriver med blod".

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.