Fransk VM-profil har det dårligt med Danmark

Det danske ishockeylandshold har i de senere år har haft et vældig godt tag på dagens modstander, Frankrig.

Der er et eller andet ved det danske ishockeylandshold, som passer Frankrig rigtig dårligt.

Anderledes kan det ikke forklares, at danskerne har vundet otte ud af de seneste ni indbyrdes opgør mod "Les Bleus", selv om de to lande ligger side om side på verdensranglisten, hvor Frankrig som nummer 12 faktisk er lige foran Danmark.

Med den tarvelige statistik i baghovedet er det ikke så sært, at den franske VM-profil Pierre-Edouard Bellemare får et nærmest opgivende udtryk i øjnene, når han snakker om mandagens modstander i en meget vigtig kamp ved VM i Hviderusland.

- De to lande ligger normalt tæt, men det føles som om, at hver gang vi spiller mod Danmark, så taber vi. Jeg tror ikke, jeg har vundet over Danmark i mine 10 år på landsholdet, siger Pierre-Edouard Bellemare.

Både Frankrig og Danmark kan selv afgøre, om VM-oplevelsen skal forlænges med en kvartfinale, og kampen mandag eftermiddag er tæt på knald-eller-fald for begge nationer.

Frankrig har demonstreret et imponerende topniveau ved VM, hvor holdet indledte med at slå Canada, men Pierre-Edouard Bellemare forventer kamp til stregen mod Danmark.

- Danmark har altid gjort det svært for os og har vel været foran os i nogle år, siger Bellemare på formfuldendt svensk, som han har lært sig gennem otte sæsoner i først Leksand og siden Skellefteå i den svenske liga.

- Det bliver en krig og en rigtig hård match, men det er den slags, man spiller hockey for, siger han.

Bellemares holdkammerat Stephane Da Costa, der har spillet NHL-kampe for Ottawa Senators, har en lidt bedre fornemmelse før braget med Mikkel Bødker og co.

- Hvis nogen mener, at vi nu er favorit mod Danmark, så er det fint med mig. Danmark har et godt hold, det er lidt ligesom Norge. De spiller godt og struktureret, så det bliver en god kamp, mener han.

Danmark og Frankrig mødes 15.45.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst