Franske druer i Bolgheri

Toscana-appellationen Bolgheri ud mod Middelhavet er et forholdsvist nyt område i vores bevidsthed, men der har været produceret vin der i mange, mange år. Berømtheden kom med supertoscanerne Sassicaia og Ornellaia, hvor der bl.a. anvendes cabernet sauvignon-druer. Kvaliteten afspejler sig også i prisen, som er meget høj, så vil man prøve cabernet-præget vin fra Italien, skal man nok stræbe lidt lavere. Jeg har netop smagt en fortræffelig Bolgheri-vin fra vin & vin i Hjørring og Aalborg. Den hedder Donna Olimpia 1898 og er fra 2007. Den har været undervejs i kælderen i knap to år. Efter gæring på ståltanke, er den lagret på egetræsfade i ca. et år. Halvdelen af fadene var nye. Det giver træsmag i vinen, men den er bygget godt sammen med fine, modne garvesyre og god frugt. Der er anvendt cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc og petit verdot, dem man ellers møder i Bordeaux. Den er lige til at drikke til dagens hovedret. Prisen er 179 kr. Alkoholindholdet er 14 procent. Samlet vurdering