Udland

Franske kinesere kræver mere sikkerhed

Det kinesiske samfund i Paris demonstrerer og siger, at kinesere ofte overfaldes og plyndres.

Kina Foto: Scanpix/Bertrand Guay

Kina Foto: Scanpix/Bertrand Guay

Omkring 1800 repræsentanter for det kinesiske samfund i Frankrig har søndag været på gaderne i Paris, hvor de kræver større sikkerhed, efter at der er begået drab under et røveri i deres midte.

"Frihed, lighed og broderskab", lød det fra demonstranterne, der demonstrerede i Aubervilliers, der er en forstad nordøst for Frankrigs hovedstad.

Det var her, at den 49-årige Zhang Chaolin blev myrdet, da han 7. august blev overfaldet af tre tyve.

De tre mænd havde forsøgt at stjæle en taske, der tilhørte Zhangs ven. Zhang blandede sig, og han døde et par dage senere af de sår, han fik under tumulten.

- Der er jævnligt angreb, men vi lægger ikke sag an, for vi taler ikke godt fransk. Og så arbejder vi. Vi har ikke tid, siger en af demonstranterne, den 26-årige Cai Jiang, som har arbejde på en bar i Paris.

- Vi appellerer til staten, for vi er franske statsborgere, selv om vi ikke føler, at vi bliver betragtet sådan, siger en anden demonstrant.

Under demonstrationen bar de kinesiske franskmænd franske flag.

Der har været en tredobling af voldelige røverier i Aubervilliers mod det kinesiske samfund, der regnes for at være et let bytte, da kineserne menes at bære store kontantbeløb på sig.

Politiet har øget sin tilstedeværelse i kvarteret og har rekrutteret kinesisktalende personale for at styrke sin service i bydelen.

Ved afslutningen på søndagens demonstration kom det i øvrigt til tumult, da en gruppe demonstranter sprang på en mistænkt tyv iblandt dem.

Politiet brugte tåregas for at få den mistænkte ud af den vrede gruppe demonstranter.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden