Franske medier: Oppositionsleder trækker sig

Lederen af konservative UMP, Jean-Francois Copé, vil angiveligt trække sig efter beskyldninger om korruption.

Jean-Francois Copé, der overtog formandsposten for det konservative parti UMP efter Nicolas Sarkozy, vil træde tilbage den 15. juni efter anklager om korruption.

Det skriver flere franske medier efter et krisemøde i oppositionspartiet tirsdag.

UMP har været genstand for en indledende undersøgelse efter beskyldninger om, at partiet havde beordret en virksomhed, som var hyret til Sarkozys præsidentvalgkamp i 2012, til at udskrive falske fakturaer for at dække kampagne-budgettet, der var ved at løbe løbsk.

Jean-Francois Copé, som var partisekretær på daværende tidspunkt, har gentagne gange sagt, at han ikke har kendskab til, at der er begået noget ulovligt.

Hans angivelige afgang som partiboss ses af nogen som først skridt frem mod præsidentvalget i 2017, hvor tidligere præsident Nicolas Sarkozy, og de tidligere premierminister Francois Fillon og Alain Juppe ventes at melde deres kandidatur.

Sarkozy stod selv over for korruptionsanklager, men de blev opgivet sidste år. Anklagerne stammer fra 2007, hvor Sarkozy vandt det franske præsidentvalg. Han modtog bidrag til sit partis valgkampagne fra Frankrigs rigeste kvinde, L'Oréal-arvingen Liliane Bettencourt.

En retssag blev imidlertid forsøgt rejst mod den 58-årige tidligere præsident, da nogle beskyldte ham for at have udnyttet den mentale skrøbelighed hos den aldrende milliardær, da han modtog penge til sit parti og sin valgkampagne.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst