Udland

Franskmand anholdt efter museumsdrab i sidste uge

For en uge siden blev flere mennesker dræbt på det jødiske museum i Bruxelles. Nu har politiet anholdt mand.

Politiet har anholdt en mand efter skyderiet i sidste uge på det jødiske museum i Bruxelles, hvor fire mennesker blev dræbt.

Manden, der ifølge AFP er fransk statsborger, havde en Kalasjnikov og en pistol på sig, da han blev anholdt, skriver nyhedsbureauet AFP.

Politiet mistænker den anholdte, som er en 29-årig mand, for at have forbindelse til radikale islamister i Syrien. Han blev arresteret lørdag i den sydfranske by Marseilles og er nu varetægtsfængslet, sigtet for blandt andet drab.

Lørdag i sidste uge gik en mand ind på museet i Bruxelles, og offentliggjorte videooptagelser viste ham tage en Kalasjnikov ud af sin taske og åbne ild mod sine ofre - et israelsk par, en fransk kvinde og en ung belgier - gennem en dør.

Siden har politiet arbejdet på højtryk for at finde gerningsmanden, der udførte angrebet målrettet og roligt, hvorefter han forlod gerningsstedet til fods.

Efter politiet offentliggjorde videoen for en uge siden, appellerede viceanklager Ine Van Wymersch offentligheden om hjælp til at finde manden bag angrebet.

Kort efter skudepisoden anholdt belgisk politi en mistænkt, men han blev løsladt efter endt afhøring, da han viste sig ikke at have haft noget med angrebet at gøre bortset fra, at han var på stedet som øjenvidne.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.