Franskmand vinder 12. etape i Vueltaen efter udbrud

Alexandre Geniez (AG2R) var hurtigst i en lille gruppe på seks ryttere, da 12. etape i Vueltaen blev afgjort.

Franske Alexandre Geniez vandt 12. etape i Vueltaen. Her var et udbrud undervejs længe på etapen, og franskmanden viste sig stærkest. Foto: Anne-Christine Poujoulat/arkiv/Ritzau Scanpix

Franske Alexandre Geniez vandt 12. etape i Vueltaen. Her var et udbrud undervejs længe på etapen, og franskmanden viste sig stærkest. Foto: Anne-Christine Poujoulat/arkiv/Ritzau Scanpix

Alexandre Geniez (AG2R) havde flest kræfter i behold efter et langt udbrud, da 12. etape i Vuelta a España blev afgjort torsdag.

Her var den 30-årige franskmand til sidst alene i en gruppe med seks ryttere, og han vandt akkurat i en spurt foran Dylan van Baarle (Sky), mens Mark Padun (Bahrain Merida) blev nummer tre.

De var tilbage i en gruppe på otte ryttere, der var en del af et langt udbrud på etapen. Med få kilometer igen havde de forreste feltet mere end 11 minutter bag sig, og på mellemhånd sad Jesús Herrada (Cofidis).

Han kom i mål 2 minutter og 30 sekunder senere, og han overtog dermed løbets førertrøje fra Simon Yates (Mitchelton-Scott), der sad i feltet. Herrada er nu 3 minutter og 22 sekunder foran Yates.

Rytterne skulle igennem 181,1 km mellem Mondoñedo og Faro de Estaca de Bares i det nordligste Spanien.

Ruten var kuperet det meste af dagen, og der skulle tilbagelægges i alt 3021 højdemeter.

Et udbrud med 18 ryttere blev etableret efter kort tid på dagens etape. Her sad blandt andre Vincenzo Nibali (Bahrain Merida), Thomas De Gendt (Lotto Soudal) og Jesús Herrada, der endte med at være i spil til løbets førertrøje.

Udbruddet opbyggede et forspring på omkring 11 minutter, og med 14 kilometer igen var gruppen splittet op i flere mindre gruppe og ryttere, der lå på mellemhånd.

Otte ryttere var samlet i front, mens Herrada sad på mellemhånd cirka et minut efter de førende ryttere.

Forrest var Victor Campenaerts (Lotto Soudal), Davide Formolo (Bora), Mark Padun, Gianluca Brambilla (Trek), Dries Devenyns (Quick-Step), Dylan van Baarle, Dylan Teuns (BMC) og Alexandre Geniez.

Meget tydede på, at etapen skulle afgøres mellem den gruppe med ti kilometer igen.

Der blev angrebet i den lille gruppe både på vej op og ned ad en mindre stigning, men med seks kilometer igen var der stadig samling.

Så stak Teuns, Formolo, Padun og Campenaerts væk, men Van Baarle og Geniez kom op igen.

Med halvanden kilometer igen skulle etapen afgøres mellem de seks ryttere, og Geniez var stærkest.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.