Danmark

Frederiksberg har varme i rørene igen

Der er igen varmt vand i hanerne på Frederiksberg, mens store dele af København må fryse lidt endnu.

Store dele af København er fortsat uden varme i radiatorerne, mens beboerne på Frederiksberg igen kan tage et varmt bad, oplyser Hofor og Frederiksberg Forsyningen, der står for varmeforsyningen i hovedstadsområdet.

Det er et nedbrud på Amagerværket tidligt søndag morgen, der er skyld i, at varmen er forsvundet i store dele af København. Strømmen er vendt tilbage igen. Men det tager noget tid at få teknikken og varmepumper til at fungere normalt.

- Varmen er kommet retur mange steder i byen, men der kan fortsat gå noget tid, før det varme vand er nået ud i alle rør, varmtvandsbeholdere og radiatorer, skriver Hofor på sin hjemmeside klokken 18.

- Da store dele af København har været uden varme, betyder det, at varmenettet er i stort effektunderskud, hvilket betyder, at der kan gå noget tid, inden varmen opleves som værende retur, lyder det.

Christianshavn, Østamager, dele af Østerbro, dele af Brønshøj, Vanløse, dele af Vesterbro og dele af Sydhavnen har endnu ikke varme. Her forventer Hofor først, at varmen er tilbage sent søndag aften.

På Frederiksberg gik en pumpestation i stykker, men søndag eftermiddag var fejlen rettet for de fleste beboeres vedkommende.

- Varmeforsyningen er nu i gang til det meste af Frederiksberg, oplyser Frederiksberg Forsyning klokken 17.45 på sin hjemmeside.

Et område omkring Nordens Plads - afgrænset mod nord og mod øst af Peter Bangs Vej, Dalgas Boulevard, Roskildevej og Søndre Fasanvej - har med få undtagelser igen fjernvarme.

Det samme gælder det meste af indre Frederiksberg i området øst for Pile Allé og Falkoner Allé. Der er dog stadig beboere i kommunen, som må undvære varmt vand.

- Der er desværre stadig problemer med forsyningen til det centrale Frederiksberg. Vi forventer at genstarte varmeforsyningen hertil klokken cirka 18.30.

- Herefter vil der gå nogle timer, før temperaturerne er oppe på normalt niveau. Vi arbejder på højtryk og beklager de gener, som driftsforstyrrelsen giver, skriver selskabet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.