Frederikshavn

Frederikshavn afviser kompromis

Råstofkonflikt uløst trods forsoningsmøde

Frederikshavn fastholder sit nej til råstofgravning i Åsted, men vil gerne hjælpe med at finde alternativer. Arkivfoto: Bo Lehm

Frederikshavn fastholder sit nej til råstofgravning i Åsted, men vil gerne hjælpe med at finde alternativer. Arkivfoto: Bo Lehm

FREDERIKSHAVN: Politikere fra regionen og Frederikshavn Kommune nåede ikke til enighed, da de forleden mødtes for at drøfte den fastlåste situation om råstofgravning i Åsted.

- Vi kan ikke gå på kompromis, siger formanden for kommunens plan- og miljøudvalg, Anders Brandt Sørensen (S).

Han argumenterede sammen med formanden for Frederikshavn Forsyning, Jens Ole Jensen, for at friholde vandindvindingsområdet i Åsted for yderligere råstofgravning.

På den modsatte side af bordet sad Henrik Ringbæk Madsen (S) og Erik Harbo Larsen (V), formand og næstformand i regionens udvalg for infrastruktur, klima, kultur og miljø samt ansatte i regionens forvaltning. Forvaltningen anbefaler en gravetilladelse i Åsted, mens regionens politiske udvalg er delt.

Selv om der ikke blev nået et kompromis, så er det Anders Brandts opfattelse, at der var bred forståelse for behovet for at sikre drikkevandsforsyningen, specielt til Skagen i takt med at Skagens egne kilder i lukkes.

- Jeg forstår godt, at entreprenøren, der ansøger, kan have en forventning om at få en gravetilladelse ud fra den gældende Råstofplan 2012, siger Anders Brandt.

- Men vi lever i en dynamisk verden, og situationen har ændret sig. Nu er fokus på lukning af boringer i Skagen. Det er afgørende, at vi tilpasser planerne efter virkeligheden. Ikke omvendt.

Anders Brandt oplyser, at kommunen på mødet gav tilsagn om hjælpe med at finde alternative graveområder i regionens Råstofplan 2016.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.