Frederikshavn gør klar til ny havneudvidelse

Ønsket om kapacitetsforøgelse kommer midt i byggeperioden på Etape 1 - en udvidelse til 570 millioner kroner, som forventes færdig næste år

Etape 1 i havneudvidelsen i Frederikshavn omfatter 330.000 m2 baglandsareal og 600 meter kaj med 11 meter dybgang. Pris DKK 570 millioner. En Etape 2 vil betyde yderligere 400 meter kaj samt en uddybning til 14 meter i havnebassinet.

Etape 1 i havneudvidelsen i Frederikshavn omfatter 330.000 m2 baglandsareal og 600 meter kaj med 11 meter dybgang. Pris DKK 570 millioner. En Etape 2 vil betyde yderligere 400 meter kaj samt en uddybning til 14 meter i havnebassinet.

FREDERIKSHAVN:Frederikshavn Havns bestyrelse går i dag i gang med at forberede beslutningsgrundlaget til en Etape 2 i havneudvidelsesprojektet. Faciliteterne omfatter etablering af yderligere 400 meter kaj, og en uddybning til 14 meter i havnebassinet. Årsagen er, at der snart er udsolgt af de arealer og den kajkapacitet, som indgår i den igangværende havneudvidelse, Etape 1

- På baggrund af kontrakterne med bl.a. Modern American Recycling Services og et igangværende projekt med Orskov Yard omkring ny dokkapacitet, er vi tæt på udsolgt af såvel kajfaciliteter som baglandsarealer i Etape 1. Af hensyn til fortsat at kunne udvikle havnens aktiviteter, giver de førnævnte projekter os grundlag for allerede nu at undersøge mulighederne for en kapacitetsforøgelse med yderligere 400 meter kaj og 14 meter dybgang. Det sker for at kunne realisere andre igangværende projekter med såvel nye som eksisterende kunder, siger Bo Uggerhøj, bestyrelsesformand, Frederikshavn Havn.

Ønsket om kapacitetsforøgelse kommer midt i byggeperioden på Etape 1, en udvidelse til 570 millioner kroner, som forventes færdig 1. april 2018.

- Der er sket meget siden, vi underskrev kontrakten med Per Aarsleff på Etape 1 i august 2015, og det viser sig nu, at forberedelsen til 14 meter dybgang var en yderst fornuftig beslutning. Det kommer tidligere end forventet, at vi nu kan undersøge yderligere udvidelse, men de indgåede kontrakter og de projekter, vi pt. forhandler om viser os, at en uddybning til 14 meter har stort potentiale, siger Mikkel Seedorff Sørensen, direktør, Frederikshavn Havn.

Beslutningsgrundlaget, som bestyrelsen i dag vedtog at arbejde videre med, skal præsenteres for ejeren, Frederikshavn Kommune.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.