Naturkatastrofer

Frederikshavn golfbane under vand?

Ambitiøs vandplan vil oversvømme golfbanen i Frederikshavn, mener konservativt byrådsmedlem

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Vandværkssøen er fortid, den dag vandhandleplanerne bliver gennemført. Kun flyvefisk vil kunne forcere bakken i Vandværksskoven, hvis opstemningen fjernes ...

FREDERIKSHAVN:Landmændene stævner staten.Slagelse Kommune nægter at sende den lokale udmøntning af handleplanen i høring, og Mogens Gade, borgmester i Jammerbugt, forudser, at en tredjedel af kommunen vil komme til at ligge under vand, hvis vandplanerne gennemføres.

Oprør breder sig

Danmark er i oprør over de omstridte vandplaner, der betyder, at rørlagte vandløb skal fritlægges, tusindvis af drænrør skal fjernes, vandløbene skal føres tilbage til deres naturlige forløb og stemmeværk skal væk. Frederikshavn Byråd vedtog onsdag at sende de lokale planer i høring, men kritikken var hårdt fra alle sider af byrådet. Planerne vil i yderste konsekvens betyde døden for stemmeværk ved for eksempel Sæby Mølle, Mariendal og Møllehuset.

Farvel til Vandværkssøen

Vandværkssøen vil forsvinde, og ifølge Peter Nielsen (C) vil Frederikshavn Golf Klubs baner blive omdannet til én stor sump, når Lerbækken fritlægges. - Det er noget juks. Vi må have fakta om konsekvenserne, sagde Peter Nielsen og opfordrede til at obstruere mod planerne. - Så skal jeg nok sidde yderst i Kragskovhede, hvis det skulle ende der, sagde Peter Nielsen.

Civil ulydighed

Borgmester Lars Møller (V) kalder planerne ”noget makværk” og tilbød ”at tage en næse” ved at opfordre til civil ulydighed mod staten.- Dybt betænkeligt, mente Paul Rode Andersen (SF) om borgmesterens opfordring til civil ulydighed. I stedet blev taktikken, at forsøge at påvirke politikerne på Christiansborg - dels gennem partierne kontakter, dels ved, med Erik Sørensens ord, ”at hidse nogle borgere op ved at slå ned på de mest horrible ting”. - De 179 på Christiansborg har kun respekt for vælgerne, der har ansat dem. Vi må fortælle dem, at de er ude af trit med befolkningen, sagde Anders Gram Mikkelsen (S). De Konservative, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og løsgængeren Jeppe Nielsen Kyk stemte imod planerne. Venstre fik tilføjet, at planerne skal implementeres så lempeligt som muligt .

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.