Frederikshavn Kommune er storforbruger af Tvind

Den nordjyske kommune er blandt de kommuner, som benytter sig mest af Tvind-imperiets socialpædagogiske tilbud

Susie Skov
Foto: /ritzau/ Andreas Szlavik
Frederikshavn 23. oktober 2017 13:47 - Opdateret 23. oktober 2017 13:49

FREDERIKSHAVN: Tvind-toppen er efterlyst hos Interpol, men danske kommuner sender fortsat et millionbeløb til Tvinds bo- og opholdssteder.

Det skriver kommunen.dk

En af kommunerne er Frederikshavn Kommune, som er højt på listen over kommuner, som benytter Tvind-imperiet mest.

Ikke alle bevidst om sammenhængen

Mens Slagelse Kommune topper listen med 89 børn og unge i berøring med Tvinds socialpædagogiske tilbud, ligger Aarhus på en andenplads med 34 unge. På en tredjeplads er Frederikshavn Kommune.

Kommunen.dk har i samarbejde med DR fundet frem til tallene ved at lokalisere de forskellige socialpædagogiske tilbud, som Tvind står bag.

Ifølge kommunen.dk er det langt fra alle kommuner, der har været bevidst om, at der er en sammenhæng mellem Tvind og de socialpædagogiske tilbud.

Fik mindst 190 millioner i 2016

Kommunen.dk skriver, at på trods af modstand i både Folketinget og blandt kommunalpolitikere er Tvind blevet landets største aktør på markedet for socialpædagogiske opholdssteder.

Ifølge dokumenter, kommunen.dk og DR har fået adgang til gennem aktindsigt, modtog Tvind mindst 190 millioner kroner fra kommunerne i 2016.

I alt sender 67 kommuner børn, unge og udsatte voksne til Tvinds bo- og opholdssteder, viser kommunen.dk’s og DR’s research.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...