Tricktyveri

80-årig franarret NemID - fik sin konto lænset

Et større blev kontantbeløb trukket på kvindens konto efter kontakt med telefonsvindlere

Arkivfoto

Arkivfoto

SKAGEN:Lad være med at udlevere NemID og personnummer til nogen, du ikke kender - og da slet ikke til nogen via telefonen. Denne advarsel kommer nok engang fra Nordjyllands Politi. Og denne gang fra Frederikshavn.

- En 80-årig kvinde blev tirsdag aften kontaktet af Jyske Banks sikkerhedsafdeling. Personen fortalte, at banken ville stoppe nogle indgreb, der var i gang på hendes konto. Derfor skulle de bruge kvindens personnummer og NemID, fortæller politikommissær Peter Skovbka, Nordjyllands Politi i Frederikshavn.

Desværre gav den 80-årige kvinde oplysningerne fra sig.

- Efterfølgende er der så blevet hævet "et større kontant beløb" på kvindens konto. For det var naturligvis svindlere og ikke Jyske Banks sikkerhedsafdeling, der ringede damen op, konstaterer politikommissæren.

- NemID-oplysninger skal man aldrig nogensinde give til nogen uanset hvad. Og CPR-nummer skal man kun give til nogen, hvis man er absolut sikker på, hvem det er, man taler med. Og man skal i hvert fald ikke give personnummeret i telefonen, selv om folkene i telefonen er nok så insisterende, lyder den strenge advarsel fra Peter Skovbak.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.