80-årig franarret NemID - fik sin konto lænset

Et større blev kontantbeløb trukket på kvindens konto efter kontakt med telefonsvindlere

Jens Hukiær
Arkivfoto
Tricktyveri 11. juli 2019 12:06 - Opdateret 11. juli 2019 12:19

SKAGEN: Lad være med at udlevere NemID og personnummer til nogen, du ikke kender - og da slet ikke til nogen via telefonen. Denne advarsel kommer nok engang fra Nordjyllands Politi. Og denne gang fra Frederikshavn.

- En 80-årig kvinde blev tirsdag aften kontaktet af Jyske Banks sikkerhedsafdeling. Personen fortalte, at banken ville stoppe nogle indgreb, der var i gang på hendes konto. Derfor skulle de bruge kvindens personnummer og NemID, fortæller politikommissær Peter Skovbka, Nordjyllands Politi i Frederikshavn.

Desværre gav den 80-årige kvinde oplysningerne fra sig.

- Efterfølgende er der så blevet hævet "et større kontant beløb" på kvindens konto. For det var naturligvis svindlere og ikke Jyske Banks sikkerhedsafdeling, der ringede damen op, konstaterer politikommissæren.

- NemID-oplysninger skal man aldrig nogensinde give til nogen uanset hvad. Og CPR-nummer skal man kun give til nogen, hvis man er absolut sikker på, hvem det er, man taler med. Og man skal i hvert fald ikke give personnummeret i telefonen, selv om folkene i telefonen er nok så insisterende, lyder den strenge advarsel fra Peter Skovbak.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...