Frederikshavn

Afstemning om feriemodel står fast

Selvom både Venstre og Dansk Folkeparti opfordrer til ny afstemning om omstridt feriemodel, så står den første ved magt

Borgmester Birgit Hansen: - Der kommer ikke en ny afstemning.Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

Borgmester Birgit Hansen: - Der kommer ikke en ny afstemning.Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:I løbet af torsdagen har Dansk Folkepartis Kasper Lau og Venstres Jytte Høyrup været ude med udtalelser om, at de synes der skal laves en ny af afstemning om en omstridt feriemodel for personalet i Center for Sundhed og Pleje.

- Når 345 medarbejdere fra Center for Sundhed og Pleje tilkendegiver, at de ikke har haft den tilstrækkelige information til at stemme om en feriemodel på et oplyst grundlag, så skal vi som politikere lytte. Derfor vil jeg opfordre økonomiudvalget, som har beslutningskompetencen, til at give vores medarbejdere muligheden for at stemme om deres feriemodel igen, således at beslutningen tages på et oplyst grundlag.

Således skrev Kasper Lau i en mail til NORDJYSKE.

Venstres Jytte Høyrup bakkede senere på dagen den tanke op.

- Vi har ikke brug for, at medarbejderne skal opleve en kold skulder fra politikerne. Der er tale om medarbejdere, som i forvejen har en presset hverdag, derfor har vi ikke brug for at give dem yderligere bekymringer. De følgevirkninger, som denne utilfredshed og bekymring kan medføre, har ingen glæde af. Derfor følger Venstre opfordringen fra Kasper Lau om at bringe punktet på økonomiudvalgets dagsorden. Når der er tale om for dårlig oplyst grundlagt, så er der opbakning fra Venstre om at sikre tilstrækkelig information og efterfølgende afvikle en ny afstemning, siger hun i et debatindlæg på kanalfrederikshavn.dk

Afstemning står ved magt

Men der kommer ikke en ny afstemning. Det er nemlig ikke politikernes opgave at blande sig, mener Socialdemokratiet.

Borgmester Birgit Hansen har dog sørget for, at sagen kommer på som en orienteringssag i Socialudvalget og Økonomiudvalget.

HovedMed-udvalget for Frederikshavn Kommune har i dag på et møde diskuteret netop sagen om ferieforhold.

- Udvalget konstaterer, at sagen gennem hele sit forløb i MED-systemet har været behandlet i overensstemmelse med de regler, der fremgår af MED-aftalen, som er indgået af arbejdsmarkedets parter. Denne aftale bygger på, at der skal være en tillid mellem ledelse og medarbejdere, og at arbejdet udøves i fora, hvor repræsentanter for parterne er til stede og udøver sin indflydelse. Samtidig er det et centralt element, at der er en gensidig informationspligt, hvor alle deltagerne har et ansvar, lyder det blandt andet fra formand og kommunaldirektør Mikael Jentsch, næstformand Lilly Pedersen og Thomas Brix Lyng, ligeledes næstformand.

- Det er således, at Med aftalerne bygger på, at man opnår enighed, og at denne nås gennem respektfuld dialog. Man stemmer således ikke om sagerne på dagsordenen. HovedMed-udvalget anser det for helt afgørende for et fortsat godt samarbejdsklima, at alle parter udviser respekt for det MED system, som vi alle har gavn af. Udvalget advarer således imod, at MED-udvalgenes virke gøres til en del af en politisk debat. Udvalgenes evne til at løse de løbende interessekonflikter baseres på en hårfin balance, hvor beslutningsprocesserne følger bestemte centralt forhandlede retningslinjer, og et dybt kendskab til de arbejdspladser, der omfattes af beslutningerne. Hoved Med anser således sig selv for at være kompetent til at håndtere de sager, der løbende opstår, uden at processerne kortsluttes, uddyber de.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.