Børn og blæst i Skagen

Der var OL-stemning for alle pengene da 300 børn torsdag marcherede ind på plænen med ligeså mange flag

Jakob Frey Ahrentzen og Peter Broen (foto)
De forskellige institutioner havde lavet bannere, så man kunne se hvor de kom fra.Foto: Peter Broen
Skagen 12. oktober 2017 15:10

SKAGEN: Den lidt stride vind, der viste sine tænder torsdag formiddag kunne ikke blæse march-musikkens toner væk, da 300 børnehave- og vuggestuebørn gik en regulær indmarch til "oplevelsesdagen".

En dag, der inkluderede institutionerne for de mindste i Distrikt Nord. Så de kom fra Elling i syd til Skagen i nord, og på dagens program var der indskrevet en masse leg og bevægelse.

- Det er jo Bevægelsesuge denne uge, så det ville vi gerne læne os op ad. Og så er det jo også snart efterårsferie, så det er en god måde at lade op til den på, fortæller Margit Hansen, der er medarrangør og afdelingsleder på børnehaven Mattisborgen i Skagen.

Hun fortalte også, at udover det åbentlyst gode i leg og bevægelse, så er det givtigt at børn og pædagoger møder hinanden. For til hverdag kan Distrikt Nord godt virke en anelse langt - hvilket det også er, da det strækker sig fra Elling til Skagen.

Men tilbage til børnene.

Inden de blev sluppet løs på banerne, som DCH havde udlånt, og inde i skoven ved skovbørnehaven Fyrrekrat, skulle de mange medbragte flag plantes i en sirlig cirkel, inden den stod på opvarmning.

Efter opvarmningen spredtes ungerne så for alle vinde, for at prøve kræfter med de mange forskellige aktiviteter der var linet op. Det var alt lige fra skovløb og snitte-hytte til de mere klassiske "banke-bøf" og hoppelege.

Der deltog i alt syv børnehaver samt dagplejere fra Skagen og vuggestuer ditto på dagen, som var kommet i stand ved hjælp af en donation fra Spar Nordfonden.

Derfor var maskotten Frønse i øvrigt også på plads med slikposer til børnene.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...