Borgere opdagede to indbrudstyve: Blev anholdt på fersk gerning

To formodede indbrudstyve er blevet varetægtsfængslet

FREDERIKSHAVN:Takket været vakse borgere blev to formodede indbrudstyve anholdt på fersk gerning søndag aften og mandag morgen.

Der er tale om en 31-årig mand og en 45-årig årig mand - begge fra Frederikshavn. Og begge særdeles godt kendt af politiet for indbrudskriminalitet.

Den første, der blev fanget af politiet, var den 31-årige, der blev opdaget af en borger søndag aften ved den gamle Ørnevejens Skole i Frederikshavn.

Her lagde borgeren mærke til, at den 31-årige listede rundt i bygningen, der er under renovering.

Borgeren tilkaldte politiet, der kunne anholde den 31-årige på stedet, hvor han havde samlet en del værktøj sammen i en bunke, fortæller politikommissær Peter Skovbak, Nordjyllands Politi i Frederikshavn.

Manden har de seneste måneder været anholdt flere gange, og har flere verserende sager om indbrud hængende over hovedet.

Derfor valgte politiet af fremstille ham i et grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

I grundlovsforhøret mandag, erkendte den 31-årige nogle af indbruddene, men nægtede de fleste sigtelser mod ham, oplyser anklager Sofie Jepsen.

Manden blev varetægtsfængslet i fire uger.

45-årig anholdt på havnen

Mandag morgen omkring klokken 05 blev den 45-årige anholdt på havnen i Frederikshavn.

Her havde en borger set manden stå ved et svejseapparat, og det virkede mistænkeligt nok til, at borgeren ringede til politiet.

Der gik ikke mange timer efter den 45-årige var blevet anholdt, før en virksomhed på Sandholm i Frederikshavn anmeldte, at de havde haft indbrud.

Virksomheden havde fået stjålet værktøj og flere svejseapparater for 120.000 kroner - blandt andet det svejseapparat, den 45-årige blev set ved, fortæller Peter Skovbak.

Det var heller ikke første gang, at den 45-årige havde været i kløerne på politiet efter indbrud, fortæller politikommissæren.

Så sent som 2. maj fik han sin seneste dom for indbrud, og derfor valgte politiet også at fremstille ham i grundlovforhør mandag.

Her nægtede han sig skyldig i indbruddet hos virksomheden på Sandholm. Han blev dog varetægtsfængslet i fire uger, oplyser anklager Sofie Jepsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.