Byrådets benjamin i tænkeboks

Kristina Lilly Frandsen (V) overvejer farvel til det politiske arbejde

Hans Christensen
Kristina Lilly Frandsen er med sine 24 år yngste medlem af Frederikshavn Byråd. Arkivfoto: Peter Broen
Kommunalpolitik 14. marts 2017 17:44 - Opdateret 14. marts 2017 18:26

FREDERIKSHAVN: Mens langt de fleste af "de gamle" har besluttet sig til en runde mere i den politiske manege, er byrådets yngste medlem, Venstres Kristina Lilly Frandsen (24), i syv sind om, hvorvidt hendes navn skal stå på stemmesedlen den 21. november.

Kristina Lilly Frandsen læser til jurist, og hvis alt går efter planen, er hun færdiguddannet til sommer.

- Et job som jurist kræver mange arbejdstimer om ugen, så jeg er nødt til at overveje, hvorvidt jeg mener, jeg fortsat har tid til byrådsarbejdet, hvis jeg forsøger at blive valgt til en periode mere, siger Kristina Lilly Frandsen.

Hun understreger, at lysten til at genopstille i høj grad er der.

- Men samtidig er det vigtigt at forholde sig til, at byrådsarbejdet er et job, der kræver mange timer om ugen, og det skal man være sikker på, at man har, siger Kristina Lilly Frandsen.

Brug for børnefamilier

Mogens Brag, der fylder 42 år på selve valgdagen, mener, det er vigtigt, at byrådets alderssammensætning afspejler befolkningens:

- Jeg brænder for at påvirke Venstres og byrådets beslutninger. For mig er det stort at repræsentere folk, der har stemt på mig.

- Jeg mener desuden byrådet bør have en alderssammensætning, der svarer til befolkningens. Der er simpelthen behov for flere folk med børn i byrådet. Med tre børn på henholdsvis 6, 9 og 12 år er det noget, jeg er meget bevidst om og forsøge at bidrage med input i forhold til, siger Mogens Brag.

SF’s Christina Lykke Eriksen, der med sine 36 år er tredjeyngste medlem i byrådet, er "99 procent sikker på, at hun genopstiller".

- Jeg er enig med Mogens Brag i, at det er vigtigt, at børnefamilierne er repræsenteret - og at byrådet i det hele taget er repræsentativt. Jeg brænder for det politiske, selv om det ind imellem kan være svært, når mor for fjerde eller femte gang på en uge skal afsted til et aftenmøde, siger Christina Lykke der har to børn på to og snart ni år.

Byrådets nestor klar til exit

Byrådets nestor, Venstres Jens Ole Jensen, har for længst meldt ud, at han stopper efter denne periode.

Den næstældste, Socialdemokraternes Jens Hedegaard Kristensen (73), er derimod klar til en ny periode, hvis vælgerne fortsat vil pege på veteranen, der har været med siden 1992. De første år valgt for Centrumdemokraterne.

- Omkring hver femte borger i kommunen er fyldt 60, så der skal stadig være en, de kan kontakte uden at skulle være på Facebook eller Twitter, siger Jens Hedegaard Kristensen.

Hans partifælle Jørgen Tousgaard er derimod i tvivl og endnu ikke klar til at melde sig under den røde fane.

Socialdemokratisk slagside

Socialdemokraterne håber på en tiltrængt foryngelseskur, ligesom partiet har stor kønsmæssig slagside.

Gennemsnitsalderen er tæt på pensionsalderen, og kun to af de nuværende 14 socialdemokrater i byrådet er kvinder (Birgit Hansen og Irene Hjortshøj).

Halvdelen af Venstres 10-mands gruppe er kvinder, mens DF’s byrådsgruppe består af fire mænd.

Blot ni ud af byrådets 31 medlemmer er kvinder.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...