Privat dagplejer: 17 måneder gammel pige i livsfare

Den 43-årige kvinde varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for grov vold mod barn

Retten i Hjørring. Arkivfoto: Bente Poder <i>Bente Poder</i>

Retten i Hjørring. Arkivfoto: Bente Poder Bente Poder

HJØRRING:En 43-årig privat børnepasser fra Frederikshavn er blevet varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for grov vold mod en 17 måneder gammel pige, der var i livsfare.

Den private dagplejer blev torsdag eftermiddag fremstillet i et lukket grundlovsforhør i Retten i Hjørring - hun nægter sig skyldig men erkende, at have haft fat i barnet, oplyser anklager Peter Rask.

Ifølge sigtelsen havde den lille pige punktblødninger over hele kroppen, og skulle være blevet rusket, så hun var i livsfare. Anklager Peter Rask oplyser, at pigen i dag har det godt.

Sigtet for særlig grov vold

Den 43-årige kvinde er ikke en del af den kommunale dagpleje, men er såkaldt privat børnepasser, som er underlagt kommunens tilsyn.

Hun er blevet varetægtsfængslet på baggrund af straffelovens paragraf 245 om grov vold, men Nordjyllands Politi har sigtet kvinden efter straffelovens paragraf 246 om særlig grov vold.

Det er den alvorligste voldsbestemmelse, som omhandler voldshandlinger af særlig grov beskaffenhed, eller hvor volden har medført døden.

Voldsepisoden skulle være sket 10. august, men den 43-årige dagplejemor blev først anholdt i dag - en uge senere. Det skyldes, at den lille pige først skulle undersøges af retsmedicinere, inden der var grundlag for at skride til anholdelse, forklarede Peter Rask.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden