Fed blues på Freddy’s Bar

Popa Chubby fik sneen til at smelte på brostenene i Havnegade torsdag aften

Hans Christensen
Popa Chubby er på alle måder en stor bluesmusiker. Her er den 57-årige new yorker foreviget på Skråen tirsdag aften. Foto: Lars Pauli
Frederikshavn 8. februar 2018 23:30

FREDERIKSHAVN: Der var fuldt hus på Freddy’s Bar i Havnegade torsdag aften. Trækplasteret var et vaskeægte bluesfænomen fra Bronx-bydelen i New York, USA: 57-årige Theodore Joseph "Ted" Horowith, bedre kendt som Popa Chubby. En bogstavelig talt kæmpe bluesmusiker, der har spillet på de store scener over det meste af verden.

For syv år siden stod han på scenen til Frederikshavn Bluesfestival, og det er selvfølgelig den lokale bluesarrangør Peter Astrup, der endnu engang viser sine evner til at trække bluesmusikere fra øverste hylde til Nordjylland.

Intim-koncert på Freddy’s

Mandag aften spillede Popa Chubby og hans ikke uefne bassist og ditto trommeslager i København.

Tirsdag aften var de på Skråen i Aalborg, hvor Nordjyskes anmelder, Ove Nørhave, strøede fem stjerner ud over Popa Chubby. Og torsdag aften var der så dømt intim koncert i Freddy’s lavloftede værtshus, hvor publikum nærmest sad på skødet af almægtige Popa, der ikke flyttede sig fra sin stol i de to timer og 20 minutter koncerten varede. Inklusiv et kvarters pause, hvor Popa Chubby skrev autografer og blev foreviget med sine frederikshavnske fans.

Hans Christensen
Publikum på Freddy’s Bar var vilde med Popa Chubby.

Jimi Hendrix Classic

Setlisten er god, solid, sejt svingende Mississippi-bluesrock fra Popa Chubby’s egne albums og ikke mindst coverversioner af Jimi Hendrix-klassikere som "Little Wing" og "Hey Joe", der for alvor fik humøret op og sneen til at smelte på brostenene uden for Freddy’s Bar sådan en råkold vinteraften først i februar.

Men også Otis Redding’s "(Sitting) On The Dock of The Bay" fik publikum ud på dansegulvet og minsandten om ikke Popa Chubby formåede at forvandle Judy Garlands kendingsmelodi, "Somewhere Over The Rainbow", til en sumpet bluesraket, der skød kosmiske stråler ud i nattehimlen over Frederikshavn.

Til sidst stod folk oppe på stolene eller trippede rundt på dansegulvet helt oppe på tæerne af den store guitarvirtuos.

En på alle måder fed bluesaften på Freddy’s Bar.

Hans Christensen
Popa Chubby - et hit på Freddy’s Bar torsdag aften.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...