Frederikshavns spanske trappe

Ny trappe fra Værkergrunden til Rådhus Allé åbner for ny øst-vest stiforbindelse gennem rådhusparken

Hans Christensen
Trappen på Værkergrunden er første synlige greb i en større byfornyelse af Frederikshavn midtby. Trappen indgår i en ny øst-vest forbindelse for bløde trafikanter, fra Barfredsvej til Parallelvej og videre gennem Hangårdsstræde til gågaden. Foto: Peter Broen
Frederikshavn 14. september 2017 08:23 - Opdateret 14. september 2017 08:45

FREDERIKSHAVN: Så står den der. Trappen, der forbinder Værkergrunden og Rådhusparken på det gamle jernbanerangerterræn i Frederikshavn midtby.

Trappen er det første synlige tegn på en større byfornyelse af Frederikshavn midtby, der også omfatter Rådhusøen og en omlægning af hele gågaden, der skal separatkloakeres.

Tidsplanen er skredet, men det skyldes "lykkelige omstændigheder", som udvalgsformand Anders Brandt Sørensen (S) udtrykker det.

- Vi har fået 10 millioner kroner fra statens pulje til byfornyelse, på den betingelse, at kommunen selv bidrager med et tilsvarende beløb, og hele projektet strækker sig over en fire års periode, siger formanden for plan- og miljøudvalget.

Hans Christensen
De seneste dages voldsomme regnskyl har delvist ødelagt skrænten bag den nye trappe på Værkergrunden.

Han håber dog, at den ny rådhuspark kan stå færdig, når Frederikshavn Kommune fylder 200 år som købstad den 25. september 2018.

Omlægningen af gågaden venter af samme årsag til støvet har lagt sig efter jubilæumsfestlighederne, men inden spaden stikkes i jorden til den ny rådhuspark, vil kommunen inddrage børn og unge og også gerne private erhvervsdrivende, for at sikre, at det bliver en park, som vil blive brugt af byens borgere og gæster.

- Vi skal have en flot legeplads, en skaterbane og hvem ved, måske vil Stena Line være med til at opstille en model af en Stenafærge som legeborg. Nu er vi startet med Trappen og den ny stiforbindelse, der ser ud til allerede at blive flittigt brugt, siger Anders Brandt Sørensen.

Hans Christensen
Visualisering, der viser Rådhusparken set fra den nye trappe på Værkergrunden. Visualisering: LBB3

Tema: BYMILJØ FREDERIKSHAVN

Vis flere

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...