Meldte sig ud af DF for en måned siden: Nu har Flemming Rasmussen fundet sit nye parti

27 ud af 29 byrådsmedlemmer i Frederikshavn Kommune repræsenterer to partier

Byrådssalen i Frederikshavn. Arkivfoto: Claus Søndberg

Byrådssalen i Frederikshavn. Arkivfoto: Claus Søndberg

FREDERIKSHAVN:Den tidligere DF'er Flemming Rasmussen har på ny bekendt kulør. Ved kommunalvalget i 2013 blev han valgt ind for Dansk Folkeparti, men i oktober i år meddelte han sin afgang.

Efter omtrent en måned som løsgænger, har han nu meldt sig ind i et andet parti. Og det bliver byrådets næststørste parti, Venstre, der kan byde sit syvende medlem velkommen ombord.

- Det er ganske rigtigt, at jeg har meldt mig ind i Venstre. Det gjorde jeg i går, og i aften bliver det så endelig effektueret som følge af byrådsmødet, siger Flemming Rasmussen til NORDJYSKE.

Socialdemokratiet besidder i øjeblikket 20 af de i alt 29 poster, som er til rådighed i byrådet i Frederikshavn Kommune. Derfor er det vigtigt, at Venstre gør sig klar til at udfordre den kraftige dominans, mener Flemming Rasmussen, der foruden sit menige hverv som byrådsmedlem, også sidder med i hele tre udvalg: Teknisk Udvalg, Socialudvalget og Sundhedsudvalget.

- I løbet af min tid som byrådsmedlem for Dansk Folkeparti, har jeg samarbejdet godt med Venstres byrådsgruppe. Det er nødvendigt med et solidt borgerligt modspil, hvis vi skal udfordre Socialdemokratiet, siger det nytilkomne Venstre-medlem.

Flemming Rasmussen skal fremover repræsentere Venstre i byrådet. Arkivfoto: Lasse Vejby Madsen

Flemming Rasmussen skal fremover repræsentere Venstre i byrådet. Arkivfoto: Lasse Vejby Madsen

Socialdemokratiet er siden valget i 2017 lykkedes med at kapre Peter E. Nielsen og Lars Oldager, der kom til fra henholdsvis Konservative og Dansk Folkeparti.

Med Flemming Rasmussens afgang i oktober er Dansk Folkeparti ikke længere repræsenteret i byrådet. Tidligere på året forlod også Kasper Lau sin post som byrådsmedlem, fordi han flyttede fra kommunen.

Flemming Rasmussen får sin debut som medlem af Venstres byrådsgruppe på byrådsmødet onsdag aften, hvor der blandt andet skal diskuteres om solceller ved Præstbro.

I alt fire partier er nu repræsenteret i Frederikshavn Kommunes byråd.

Socialdemokratiet tegner sig for 20 af medlemmer, mens Venstre nu er oppe på syv medlemmer. Derudover er Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten repræsenteret med én person hver; Christina Lykke Eriksen (SF) og Ida Skov (Ø).

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.