Coronavirus

Mette løfter sløret: Her kan nordjyske restauranter måske åbne tidligere

Lave smittetal skaber mulighed for hurtigere genåbning

Statsminister Mette Frederiksen medvirkede i debatudsendelsen via videoforbindelse. Foto: Torben Hansen

Statsminister Mette Frederiksen medvirkede i debatudsendelsen via videoforbindelse. Foto: Torben Hansen

NORDJYLLAND:Læsø har kun haft få corona-smittede, men er lige som mange andre hårdt ramt økonomisk af restriktionerne i forbindelse med pandemien.

På grund af Læsøs lave smittetal kan det måske blive muligt at åbne blandt andet restauranter på øen tidligere, så de kan få gavn af den kommende turistsæson.

Det fortalte statsminister Mette Frederiksen (S) i en direkte udsendelse på Radio Nordjyske og nordjyske.dk onsdag eftermiddag. Se mere her:

Her havde læsere og lyttere mulighed for at stille spørgsmål til statsministeren, og et af de spørgsmål kom fra Flemming på Læsø:

- Kan man lave lokale lettelser i lighed med på Bornholm? Det vil betyde meget for et lille samfund som os, og også andre ø-samfund, sagde han.

Mette Frederiksen roste ø-boerne:

- I har klaret det formidabelt godt på Læsø. Vi er i gang med et Bornholm-eksperiment, men det kan bestemt godt være, at der er muligheder for lokale lempelser andre steder.

Statsministeren mener, at det er for tidligt med lokale lempelser i påsken.

- Men som tingene står nu, og hvis alt går vel, så tror jeg, at I kan se ind i en god turistsæson på Læsø, hvor restauranter og så videre er åbne. Vi skal finde ud af, hvordan vi gør det på en måde, så det er sikkert, sagde hun.

Test før færge-tur

Mette Frederiksen fremhævede, at rigtig mange borgere vil være vaccineret til sommer.

- Der vil givet kunne laves noget med, at man skal være covid-19-testet, inden man går om bord på færgen, så man ikke får bragt smitte med til øen, lød det fra statsministeren.

Generelt er smittetallene lavere i Nordjylland end i andre landsdele. Det kan få betydning for tempoet i genåbningen:

- Det går bedre i Nordjylland end i andre regioner, og det kan godt være, at Nordjylland kan genåbne hurtigere end andre steder, lød det fra Mette Frederiksen.

Her kan du gense hele debatten:

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.